Fransız insani yardım kuruluşunda MAG’a destek

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, 32 bin gönüllüsüyle insani yardım konularında uzmanlaşmış 65 yıllık Fransız sivil toplum kuruluşu Protection Civilie ile yakında eğitimleri başlayacak Muratpaşa Mahalle Afet Gönüllüsü (MAG) programını değerlendirdi. 

27 Nisan 2023
Fransız insani yardım kuruluşunda MAG’a destek

Muratpaşa Belediyesi ve Haiti’den Ukrayna’ya dünyanın birçok noktasında afetlerde ve savaşlarda çalışmalar yürüten Fransız sivil toplum kuruluşu Protection Civilie ile 6 Şubat’ta Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından çalışmaya başladı. 


Kuruluş, yaklaşık 40 bin Euro tutarında ve içinde tekerlekli sandalye, hijyen kitleri ve hazır gıdanın bulunduğu insani yardım malzemesini Muratpaşa Belediyesi’yle deprem bölgesin ulaştırdı. Fransız kuruluşun yöneticileri Alain Lascombes, François-Xavier, Zelie Peaumier ve gönüllü tercüman Safye Şimşek hafta başında deprem bölgesine gelerek Muratpaşa Belediyesi’nin devam eden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ekip, bölgedeki temaslarının ardından Antalya’ya geçerek Muratpaşa Belediyesi yetkilileriyle iş birliği olanaklarını değerlendirdi. 


Bu çerçevede, Muratpaşa Belediyesi’nin Mahalle Afet Gönüllüsü (MAG) programı ele alındı. Toplantıda deneyim paylaşımı, eğitici eğitimi, malzeme desteği gibi konular gündeme geldi. Muratpaşa Belediyesi’nin MAG programında mayıs ayında eğitimler başlayacak. MAG olmak için Muratpaşa’nın 55 mahallesinden bin 27 kişi başvuruda bulundu. En çok başvuru 108 başvuruyla Güzeloba Mahallesi’nden geldi. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.