Antalya Muratpaşa’da Doç. Dr. Sinan Ateş Parkı açıldı

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin Ankara’da 30 Aralık 2022’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Doç. Dr. Sinan Ateş ismini verdiği parkın açılışı törenle gerçekleşti. 

03 Mayıs 2023
Antalya Muratpaşa’da Doç. Dr. Sinan Ateş Parkı açıldı

Ankara’da 30 Aralık 2022’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden tarihçi, akademisyen ve siyasetçi ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in adı Antalya Muratpaşa’da parka verildi. Muratpaşa Belediyesi’nce, mecliste AK Parti MHP ve gruplarının ret oyuna karşılık Güzeloba Mahallesi’nde yaklaşık 2 bin metrekarelik alan Doç. Dr. Sinan Ateş Parkı olarak düzenlenirken, park törenle hizmete açıldı.

Törende Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal birlikte yer alırken törene İYİ Parti Genel Sekreteri ve Antalya milletvekili adayı Uğur Poyraz, CHP Antalya Milletvekili Adayı Sururi Çorabatır, Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, milletvekili adayları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

‘FAİLİ SÖZDE MEÇHUL’

İYİ Parti Genel Sekreteri Poyraz, “Keşke bu park hiç olmasıydı” diyerek başladığı konuşmasında “Keşke, Sinan Ateş eşinin ve çocuklarının yanında, üniversitedeki kürsüsünde, öğrencilerini karşısında olabilseydi. Faili sözde meçhul aslında malum cinayetler son bulmuş olsaydı. Biz bugün aslında bir söz verip ardına şerefimizi koyuyoruz. Gökte uçan kuşlar bile bilecek ki başka Sinanlar öldürülmesin, başka çocuklar babasız, eşler yalnız kalmasın, hak yerini bulsun diye soluğumuz hiç kesilmeden çalışacağız” diye konuştu.

‘HAİN SALDIRININ TAKİPÇİSİYİM’

CHP Antalya Milletvekili Adayı Sururi Çorabatır ise Ateş’in gençlerin bilim, akıl ve insanlık sınırlarında sağlıklı bir Türk milliyetçisi olması yolunda emek harcayan bir isim olduğunu belirterek “Söz veriyorum, bu hain saldırının takipçisi olacağım” dedi.

‘İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ SUÇ’

Başkan Uysal, bilim insanı, baba ve dava adamı olarak tarif ettiği Doç. Dr. Ateş’in başkent Ankara’nın göbeğinde, gün ortasında ve herkesin gözü önünde katledildiğini söyledi. Başkan Uysal, “Bu sadece ona ve ailesine karşı değil topluma, millete, kamu düzenine, devletimize ve insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bunu sadece menfur cinayet olarak göremeyiz” dedi. Bu cinayetin uzun dönemde kamu güvenliğini tehdit eden bir noktaya ulaşabileceğini, aydınlatılmaması ve faillerin cezasız kalmasının ‘güvensiz bir gelecek’ tesis edilmesine neden olacağının altını çizen Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Doç. Dr. Sinan Ateş daha millete çok hizmet edecekti. O insanın, başkentimizin göbeğinde katledilmesi sıradan bir cinayet olarak görülemez. O nedenle Muratpaşa’mız onu yaşatmak istedi. Muratpaşa’mızda bir tarafta Süleyman Demirel Parkımız bir tarafta Prof. Dr. Erdal İnönü Parkımız var. Bir tarafta Cengiz Aytmov bir tarafta Nazım Hikmet Ran parklarımız vardır. Bir tarafta Ziya Gökalp Parkı var. Bir tarafta Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’la simgeleşen Üç Fidan Parkımız var. Milletimizin bütün evlatlarına bir bütün gözüyle bakarız. Fikirleri farklı olabilir. Gelip geçtikleri bu kısa hayatta duruşları farklı olabilir. Ama önemli olan vatanına, milletine, ülkesine, insanlığa hizmet etti mi etmedi. Buna bakarız. Bugün, cari siyasi güçlerden cesaret aldığı anlaşılan faillerin katletme cüretini gösterdikleri bir vatan evladını, Muratpaşa’mızdaki diğer vatan evlatlarımızla, üzerinde çocukların oynayacağı bir parkta yaşatabiliyor olmanın gururu içindeyiz. Bengisu ve Banuçiçek’in babalarını geri getiremeyiz ama burada anısını yaşayacak.”

‘UNUTTURMAYACAĞIZ’

Açılışa video konferansla bağlanan Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş ise “Kalbimiz sizinle. Bizim yanımızda olduğunuz için sizlere ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Hep birlikte unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar parkın ve Doç. Dr. Sinan Ateş adına yapılan anıtın açılışı gerçekleştirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.