ASAT Akyarı Mahallesi’nin isale hattını yeniliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Gündoğmuş’un Akyarı Mahallesi Boğazoluk mevkiinde 3 kilometre mesafeli içme suyu isale hattı yenileme çalışması gerçekleştiriyor. 

16 Mayıs 2023
ASAT Akyarı Mahallesi’nin isale hattını yeniliyor

Gündoğmuş ilçesine 55 kilometre mesafede 1500 rakımlı Akyar Mahallesi’nin Boğazoluk Yaylası’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından isale hattı çalışması yapılıyor. Çalışmayla sürekli arıza veren 30 yıllık hat yenilenerek deplase edilecek. 

3 KM’LİK İSALE HATTI YENİLENİYOR

Çalışmalar hakkında bilgi veren Gündoğmuş ASAT Şube Müdürü Göksel Öker

Boğazoluk Yaylası’nın Alanya ve Manavgat halkının kullandığı, birçok yaylayı Gündoğmuş ilçe merkezine bağlayan bir geçiş noktası olduğunu belirtti. Öker, “Boğazoluk Yaylası’nda Akyar Mahallesi’nin içme suyu deposunu besleyen isale hattımız bulunmaktadır. Bu isale hattı 30 sene önce yapıldığı için sürekli arıza vermekte ve ekiplerimizin müdahalelerini zorlaştırmaktaydı. Bu sebeple Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 3 km mesafeli içme suyu hattımızı yenileyerek deplase ediyoruz” dedi. 

30 YILLIK HATTA İYİLEŞTİRME

İki mahalleyi besleyen mevcut hattın 30 yıl önce döşendiğini belirten 

Akyarı Mahalle Muhtarı Mehmet Önal ise “Bu şebeke suyunun arka tarafı 110’luk boru, ön tarafı 63’lük boru ile olduğu için su depodan geriye taşıyor, su çekmiyordu. Su çekmediği için sıkıntı yaşıyorduk. Durumu Muhittin Başkanımıza ve ASAT’a ilettik. Akyarı Mahallesi’nin şebeke suyuna iyileştirme yapılıyor” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.