KİRA TAHLİYE DAVASI NEDİR ?

Kira tahliye davası, kiracının kira bedelini ödememesi veyahut kanunda belirtilen sebeplerden biriyle kiraya verenin kiracısını tahliye etmek istemesi nedeniyle mahkemeden bu yönde talepte bulunarak açılan dava türüdür. Davacı kiraya veren; davalı ise kiracıdır. 

19 Mayıs 2023
KİRA TAHLİYE DAVASI NEDİR ?

 Günümüzde kiraların yükselmesi ile kiracılar ve ev sahiplerinin arasındaki uyuşmazlıklardan dolayı icra mahkemeleri ve sulh hukuk mahkemeleri baya bi yoğunlukta. Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş sonrası genelde yabancılar tarafından kiraların yükselmesi ile gündeme gelmektedir. Yapılan tahliye icra takibine genelde itiraz edilmesi sonucu mahkemelerin doluluk oranı artmıştır. Aslında kiracı kirasını düzenli ödüyorsa bence makul yasal olan artırım yeterli. Mahkeme süreçleri birde avukat masrafları göz önünü alınırsa kiracı ve kiraya veren uyumlu olursa sorun olmaz. Zaten uzlaştırmacıların da bu konuda yasallaşması en güzeli gibi. Unutmayın adelet er geç yerini hep bulur.

AVUKAT ARABULUCU YILDIZ ÖZKAN

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.