KEPEZ’İN MOBİL BİLİM TIRI OKULLARDA

Antalya Bilim Merkezi bünyesindeki Bilim ve Teknoloji Tırı, okul okul gezerek çocuklara bilimin ışıklarını saçıyor. 

06 Haziran 2023
KEPEZ’İN MOBİL BİLİM TIRI OKULLARDA

 Kepez Belediyesi Antalya Bilim Merkezi bünyesindeki Bilim ve Teknoloji Tırı, okullara giderek öğrencilerin bilime merak duymalarını teşvik ediyor. Dokuma Park içindeki merkezin atölyelerine gelen çocuklara robotik kodlama, steam, astronomi, biyoloji, fen bilimleri, matematik, ahşap tasarım dallarında eğitim veren atölye liderleri, dönüşümlü olarak tırda görev alarak sunum yapıyor, soruları yanıtlıyor.

BİLİM ADINA IŞIK YAKTIK

İlk olarak Vali Hüsnü Tuğlu İlk ve Orta Okulu’na giden tır, bu hafta sırasıyla Başöğretmen Atatürk Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu ile Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’na gidecek. Antalyalı çocukları bilimle buluşturmak istediklerini belirten Antalya Bilim Merkezi Müdürü Selim Tıraş, “Mikro düzeyde bilimi çocukların ayağına getirdik. Bilim adına bir ışık yaktık. Bütün okulları ziyaret edeceğiz. Yazın ilçeler de dahil kent meydanlarında, kalabalık alanlarda bulunacağız. Eğitim sezonu başlayınca yine okullardayız. Bizden talepte bulunan okullara öncelik vereceğiz.” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.