ŞEHİRLEŞEN KÜTÜKÇÜ’YE 15 BİN M2 YEŞİL ALAN

Kepez Belediyesi, tapu ve imar sorununu çözerek gecekondudan modern konutlara dönüşümünü sağladığı Kütükçü Mahallesi’nin konforlu yaşam kalitesini, 15 bin 362 metrekare yeşil alan yatırımıyla daha da artırdı. 

03 Temmuz 2023
ŞEHİRLEŞEN KÜTÜKÇÜ’YE 15 BİN M2 YEŞİL ALAN

 Deniz manzaralı bir konuma sahip Masa Dağı’nın eteklerinde yer alan Kütükçü Mahallesi, artık tapu sorunuyla değil, konforlu şehir kimliği ile dikkat çekiyor.
 Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyete ilişkin sorunlarının çözülmesinden sonra gecekonduların yerine yapılan 4 katlı binalarla, mahalle modern bir şehir kimliğine kavuştu. 


 Temiz enerji doğal gazın getirildiği mahallede, semt pazarı alanı da oluşturuldu. Bazı sokaklarının asfaltı yenilenen mahallede, vatandaşların sosyal aktivitelerini yapabileceği, çocukların oynayabileceği yeşil alanlar da yapılıyor.

 KÜTÜKÇÜ’YE MANZARALI PARK

 Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Kütükçü Mahallesi’nde, 2022’nin yatırım programına aldığı iki parkın yapımını tamamladı.  
 Barış Manço Bulvarı’nda şehir merkezinin panoramik seyredilebildiği 4 bin m2 alanda, seyir terası mantığıyla yeşil alan düzenlemesi yapıldı. Zeytin ağaçlarının dikildiği, üzeri kapalı oturma mobilyalarının konulduğu seyir park, ziyaretçilerine şehir merkezi ve deniz manzarası sunuyor.


 
KİRLİLİK GİTTİ, YEŞİLLİK GELDİ

 Kütükçü Mezarlığı yanında görsel kirlilik oluşturan 2537 metrekarelik alan da, park düzenlemesiyle vatandaşın hizmetine sunuldu. Bölgenin fiziki görünümünün güzelleşmesine katkı sağlayacak olan parkta, çocuk oyun mobilyaları, üzeri kapalı piknik masaları ve bank ve açık hava spor aletleri bulunuyor. Çeşitli türde ağaç ve çiçeklerin dikildiği park, çimlendirildi.  Yeşil varlığıyla park, mahalle için oksijen üreten bir nokta da olacak.

YENİ PARKLARLA MAHALLE GÜZELLEŞİYOR

 Başkan Hakan Tütüncü ‘nün 15 yıllık hizmet döneminde, Kütükçü Mahallesi’nde 5 parkla birlikte toplam 15 bin 362 metrekare yeşil alan yatırımı gerçekleştirildi.
Başkan Tütüncü, yaptıkları yeşil alan yatırımlarının, modern bir şehir kimliğine kavuşan Kütükçü Mahallesi’nin hem güzelleşmesine hem de değer kazanmasına katkı sağladığını belirtti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.