Vali Vekili Sezgin Koruyucu Aileler Ve Çocuklarla Bir Araya Geldi

"Vali Vekili Yalçın Sezgin 30 Haziran Koruyucu Aile Günü etkinlikleri kapsamında koruyucu aileler ve çocuklarla ile bir araya geldi." 

06 Temmuz 2023
Vali Vekili Sezgin Koruyucu Aileler Ve Çocuklarla Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Kepez Macera Ormanı’nda düzenlenen etkinlikte Vali Vekili Yalçın Sezgin, koruma ve bakım altında bulunan çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2021/12 sayılı Genelge ile 30 Haziran tarihinde Koruyu Aile Günü olarak ilan edildiği belirtildi.


Türkiye genelinde 2023 yılı Temmuz ayı itibariyle toplamda 7606 aile yanında kalan 9211 çocuk, Antalya ilinde ise 206 aile yanında, 237 çocuğun Koruyucu Aile Hizmetinden faydalandığı bilgisi verildi. 


Türkiye’de Koruyucu Aile ile yüzlerce çocuk ve aileyi bir araya getirdiğine değinen Vali Vekili Yalçın; “Devletimiz yavrularımıza en güzel evi, en güzel kıyafeti ve en lezzetli yemeği sağlıyor.

Elimizden geldiği kadar yanlarında oluyoruz ama biliyoruz ki asla bir anne ve baba kadar olamıyoruz. Koruyucu aile kavramı ile kurumla işbirliği içinde yani en güvenli şekilde çocuklarımızı aileleri ile buluşturuyoruz.

Yüreklerindeki sevgi ve merhamet duygularıyla harekete geçen kan bağı değil can bağıyla yavrularımıza kol kanat geren koruyucu ailelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.