Antalya’ya Hava Yoluyla Gelen Turist Sayısı 6 Milyonu Geride Bıraktı

"Gelen turist sayısı 6 milyon 014 bin 412 olarak gerçekleşti." 

07 Temmuz 2023
Antalya’ya Hava Yoluyla Gelen Turist Sayısı 6 Milyonu Geride Bıraktı

Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Antalya’da 2023 yılı turizm verilerindeki artış devam ediyor. Turizm başkenti Antalya’ya yedinci ayın ilk haftasında hava yoluyla dış hatlardan gelen turist sayısı 6 milyon 014 bin 412 olarak gerçekleşti.


Akdeniz’in incisi olarak nitelendirilen ve her yıl artan bir şekilde milyonlarca turisti ağırlayan Antalya’da turizm verileri yüz güldürmeye devam ediyor.

Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm müdürlüğünden alınan verilere göre 1 Ocak-6 Temmuz tarihleri arasında Antalya’ya gelen turist sayısı 6 milyon 014 bin 412 oldu. 


2022’nin Aynı Dönemine Göre %27 Artış Kaydedildi
Yeryüzü cenneti Antalya; muhteşem doğa güzellikleri, denizi, kumu, güneşi, havası, dünya standartlarının çok üstünde hizmeti ve kaliteli otelleri ile tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmeye devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Antalya’da 2023 yılının turizm verilerinin 1 Ocak-6 Temmuz tarihleri arasında geçen yılın aynı dönemine göre artış oranı yüzdesel olarak %27, sayısal olarak ise 1 milyon 280 bin 729 olarak gerçekleşti. Temmuz ayının ilk altı gününde ise hava yoluyla Antalya’ya gelen turist sayısı 490 bin 762 oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.