Mahkumlara Af Çıktımı? İzinler Uzatıldımı? İşte Detaylar

Yargı Paketi Kimleri Kapsıyor? 80 bin mahkum geri mi dönüyor? 

08 Temmuz 2023
Mahkumlara Af Çıktımı? İzinler Uzatıldımı? İşte Detaylar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen kanun teklifinin detaylarını duyurdu. Komisyonda görüşülen kanun teklifinde açık ve kapalı cezaevinde olan mahkumlara ilişkin önemli kararlar alındı. 

Resmi Gazete 'de yayımlanan 7. Yargı Paketi'nde Genel af var mı, mahkumlara af çıkacak mı, ne zaman çıkacak soruları mahkumlar ve mahkum yakınları tarafından merak ediliyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabı üzerinden denetimli serbestlik, açık ve kapalı cezaevindekiler için alınan kararı açıkladı. Peki, genel af var mı, çıktı mı, çıkacak mı? 7. Yargı Paketi'nde Genel af var mı, mahkumlara af çıkacak mı, ne zaman çıkacak? 

Covid-19 izninde bulunan hükümlüler için yeni düzenleme yapıldı.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şu ifadeleri kullandı:

“TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bugün kabul edilen kanun teklifine göre;

31/7/2023 tarihi itibarıyla Covid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan sürelerini denetimli serbestlik altında infaz edecektir.

31/7/2023 tarihi itibarıyla kapalı ceza infaz kurumunda bulunan ve cezasının belirli bir süresini bu kurumlarda geçiren hükümlüler ise iyi halli olmak şartıyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılabilecektir.

Ayrıca, bu hükümlüler cezalarının süresine göre en az 3 ay açık ceza infaz kurumunda kalmak şartıyla 3 yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılabilecektir.

Kabul edilen teklife göre ayrıca;

31/7/2023 tarihi itibarıyla denetimli serbestlikte olup da izinli sayılanların yükümlülükleri kalkacak.

Ancak bu kişiler suç işlerse doğrudan cezaevine alınacak.

Covid-19 izninde olup da bu düzenlemeyle denetimli serbestliğe ayrılanların tüm yükümlülükleri devam edecek.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.