AŞIK VEYSEL KONYAALTI’NDA ANILACAK

Aşıklık geleneğinin önemli değerlerinden biri olan halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, Konyaaltı Belediyesi’nin Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi ile birlikte düzenleyeceği gecede türkülerle anılacak. Gecede, Dertli Divani, İlkay Akkaya ve Mustafa Özarslan sahne alacak. 

10 Temmuz 2023
AŞIK VEYSEL KONYAALTI’NDA ANILACAK

2023, büyük halk ozanı ‘Aşık Veysel Yılı’ ilan edildi. Büyük usta, vefatının 50’nci yılında Konyaaltı Belediyesi’nin Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi, Aşık Veysel Kültür Derneği ve Sivrialan Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte düzenleyeceği etkinlikte sevilen sanatçıların seslendireceği türkülerle anılacak.

ÜÇ SANATÇI SAHNEDE

Aşıklık geleneğinin önemli temsilcilerinden olan Aşık Veysel’in türkülerinin de seslendirileceği gecede, Dertli Divani, İlkay Akkaya ve Mustafa Özarslan sahne alacak. UNESCO 2023 Aşık Veysel Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser, 13 Temmuz Perşembe günü Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda saat 20.00’de ücretsiz olarak dinleyicilerle buluşacak.

BU TOPRAKLARDAN VEYSEL GEÇTİ

Birbirinden değerli üç sanatçı ile Aşık Veysel’in anılacağı geceye bütün Antalyalıları davet eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Birleşmiş Milletler’e bağlı olan UNESCO, 2023’ü Aşık Veysel Yılı olarak belirledi. Aşık Veysel’in müziği ve sesi sadece ülkemizde değil, dünya çapında da tanınıyor ve saygı görüyor. Ne mutlu bizlere ki, bu topraklardan Aşık Veysel gibi ozanlar geçmiş” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.