Enkaz altında hurdaya dönen araçlar teslim ediliyor

"Depremin vurduğu Hatay’da enkaz altında kalarak hurdaya dönen araçlar, muhafaza altında bulundukları alanlardan hak sahipleri tarafından teslim alınıyor." 

13 Temmuz 2023
Enkaz altında hurdaya dönen araçlar teslim ediliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da binlerce araç, enkaz altında kalarak hurda yığınına döndü.

Enkazda kalan araçlar, Hatay Valiliği tarafından genel güvenliklerinin sağlanması amacıyla Antakya’da 3 farklı noktada muhafaza altına alındı.

Valilik, görünümüyle Hataylıları üzen yüzlerce araçtan 780 tanesinin şase numaralarının tespitinin yapıldığını ve hak sahiplerinin araçları teslim alabileceklerini duyurmuştu. Hak sahipleri 7 Temmuz’dan itibaren araçlarını muhafaza altına alındıkları alanlardan teslim almaya başladı.

Enkaz altında hurdaya dönen araçlar teslim alınıyor - 4

Geride kalan süreçte yaklaşık 80 araç sahipleri tarafından teslim alındı.

 

Hareket etmesi imkansız olan araçlar, forklift ve çekici yardımıyla taşındı.

Enkaz altında hurdaya dönen araçlar teslim alınıyor - 6

"AŞIRI DERECEDE YOĞUNLUK VAR"

Muhafaza altındaki araçların teslim edilmeye başlamasıyla birlikte işlerinde yoğunluk yaşandığını ifade eden oto kaporta ustası Ali Balıkçı, “Antakya sanayi sitesinde kaportacıyım. Arkadaşımızın aracı enkaz altında kaldı. Yardımcı olmak için geldik, aracın çıkışını yapacağız. Ardından atölyeye götüreceğiz ve gereken işlemleri yaparak tekrar karayoluna çıkaracağız. Toplama bölgesinde araçları almak için belli bir süre verdiler, vatandaşlar araçlarını alabilecekler. Eğer almazsa da devlet, bu araçları hurdaya ayırıyor. İşlerimizde aşırı derece de yoğunluk var, ekip eksikliğimiz var.” dedi.

"HURDA DA OLSA ARACIMIZI ALACAĞIZ"

Enkaz altında kalan aracını teslim almaya geldiğini belirten Erol Çomak ise “Hurdaya çıkan aracımızı almaya geldik, hak sahibiyiz. Alıp, sanayiye götüreceğiz. Yapabilirsek yapılacak, yapamazsak çöp olacak. Acı bir durum, insanlar araçlarını almaya yeni yeni başladı. Hurda da olsa aracımızı alacağız. Neye verirsek, neye satarsak. Zarardan kar etmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Enkaz altında hurdaya dönen araçlar teslim alınıyor - 8

 

KAYNAK İHA 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.