Piramit satış sistemiyle para toplayıp vatandaşı 500 milyon TL dolandırdılar

 

24 Temmuz 2023
Piramit satış sistemiyle para toplayıp vatandaşı 500 milyon TL dolandırdılar

Antalya'nın Alanya ilçesinde faaliyet gösteren bir şirketin, piramit satış sistemi ile müşterilerden aylık yüzde 5 kar payı verme vaadiyle yüklü miktarda para topladığı ve farklı illerden birçok vatandaşı yaklaşık 500 milyon TL dolandırdığı tespit edildi.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Alanya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği tarafından Alanya'da yapılan çalışmalarda bir şirketin piramit satış sistemi ile müşterilerden aylık yüzde 5 kar payı verme vaadiyle yüklü miktarda para topladığı tespit edildi.

Aynı sistemle farklı illerden çok sayıda vatandaşı 500 milyon TL dolandırdığı anlaşılan şirkette yapılan aramada 40 adet cep telefonu, 15 adet bilgisayar, 5 adet tablet ve 34 adet senet ele geçirildi. Tahkikat kapsamında 7 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınırken Alanya Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilen şüphelilerden 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı 1 şüpheli tutuklandı. 

 

KAYNAK İHA

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.