2. Uluslararası Antalya Gastronomi Festivali için hazırlıklar başladı

Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı. 

26 Temmuz 2023
2. Uluslararası Antalya Gastronomi Festivali için hazırlıklar başladı


Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 
Uluslararası Antalya Gastronomi Festivali’nin (International FoodFest) Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Başkan Muhittin Böcek, “Geçen yıl büyük ilgi gören festivalimiz de bu yıl da gastronomi şöleni yaşanacak. Uluslararası Antalya Gastronomi Festivali’ni 1-3 Eylül tarihleri arasında Karaalioğlu Parkı’nda düzenlemeyi planlıyoruz” dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel gıdaya ve sürdürülebilir tarıma sahip çıkmanın önemini vurgulamak amacıyla geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Gastronomi Festivali’nin ikincisi için çalışmalar başladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, kamu ve özel sektör temsilcileri, STK ve turizm birlik temsilcilerinin katılımıyla festival danışma kurulu toplantısı gerçekleşti. 


LEZZET FESTİVALİ YAŞANACAK 
‘Antalya’dan Dünyaya’ mottosuyla geçtiğimiz yıl düzenlenen festivalin büyük ilgi görerek binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Dünyadan ve Türkiye’den birbirinden ünlü Michelin Yıldızlı şefleri, gurmeleri, paneller, söyleşiler, yarışmalar, Antalya’mızın yerel mahsulleri ve eşsiz lezzetleriyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Antalya’mızda gastronomi şöleni yaşatacağız. Gastronomi Festivali’ni 1-3 Eylül tarihleri arasında Karaalioğlu Parkı Aslanlı Yol’da düzenlenmeyi düşünüyoruz.  Bu kapsamda danışma kurulu toplantımızda üç gün sürecek festivalle ilgili fikir alışverişi yapacağız” diye konuştu.  
KÜLTÜR SANAT ŞEHRİ ANTALYA 
31 Mart seçimlerinde göreve gelmeden önce Antalya’da Altın Portakal Film Festivali ile Piyano Festivali düzenlendiğine dikkat çeken Başkan Böcek, “Göreve gelirken Antalya’yı 
kültür sanat ve festival şehri yapacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda hep birlikte güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Festivallerimize sırasıyla geçen 1 milyon 900 bin ziyaretçi ağırlayan Kitap Fuarı’nı, Hobi Festivali ve Yörük Türkmen Festivali’ni ekledik. YÖREX’i Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl yine gerçekleştireceğiz” dedi. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.