İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Terör Örgütü PKK Bitme Noktasına Geldi

 

27 Temmuz 2023
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Terör Örgütü PKK Bitme Noktasına Geldi

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, A Haber canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakanımız Sayın Yerlikaya: "Sadece terörle değil aynı zamanda terörizmle de mücadele ediyoruz. Terörizme karşı olan kararlı mücadelemiz PKK'yı bitme noktasına getirdi." dedi.


İçişleri Bakanlığı'nın öncelikli çalışmaları arasında terörle mücadele olduğunu vurgulayan Bakanımız Sayın Yerlikaya, bölücü terör örgütü PKK, FETÖ, sol ve dini istismar eden tüm terör örgütleriyle dört koldan mücadele edildiğini vurguladı.


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bölücü terör örgütüyle mücadelede, örgütün 21 yılda gelinen noktada çaresiz olduğunu belirten Bakanımız Sayın Yerlikaya, "Terörle mücadelemizdeki kararlılığımız sayesinde sahada teknolojik donanımı tecrübesi en üst noktada olan bir Jandarmamız, Askerimiz ve Polisimizin olduğunu söyledi. Teknolojik olarak gelmiş olduğumuz nokta, dünyada en iyiler arasındayız. Hava unsurlarımız İHA'lar SİHA'lar ANKA'lar ve bunların gerek karargahta gerekse bölge illerimizdeki harekat merkezlerindeki donanımı taktire şayan. Ben çok etkilendim.

İki ay oldu ben göreve geleli. Bölücü terör örgütüne yönelik 478 şehir operasyonu icra ettik. Bu operasyonlarda 740 şüpheli gözaltına alındı. Ben 33 yıldan beri bu meslekteyim Bakan olmadan önce 16 yıl 5 vilayette Valilik yaptım. İlk valiliğim Şırnak'tı oradan Ağrı'ya gittim.

16 yıl önceki Şırnak'taki terörle mücadelenin durumuyla şimdiki donanım sayımız psikolojik üstünlüğümüz ve kesintisiz başarılı operasyonlarla artık terörün bitme noktasına geldiğini ben övünerek söylemek istiyorum.


İşte Etkisiz Hale Getirilen Terörist Sayısı

İçişleri Bakanlığı'na geldiği dönemden itibaren yapılan operasyonla ilgili sayıları da paylaşan Bakanımız Sayın Yerlikaya: "Bölücü terör örgütüne yönelik 478 şehir operasyonu icra ettik. Bu operasyonlarda 740 kişi gözaltına alındı. 182'si tutuklandı. 88'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Aynı dönemde kırsal alanda icra edilen 10'u büyük 83'ü orta toplam 24 bin 107 operasyonda 119 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.


Fetö İle Azimle Mücadele Ediyoruz

FETÖ ile mücadele konusunda da aynı kararlılıkla başarılı operasyonlar düzenlendiğini anlatan Bakanımız Sayın Yerlikaya: "Cumhurbaşkanı Erdoğan dün hakimlerin kurasında, 'Su uyur ama Fetövari terör örgütleri uyumaz. Kökü dışarda olan bu yapılar en küçük bir rehaveti tekrar palazlanmak için fırsata çevireceğini aklımızdan asla çıkarmıyoruz.' ifadelerini kullandı. Biz bu anlayışla son 2 ayda 905 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda bin 329 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 212'si tutuklandı.

 

261'i için adli kontrol kararı verildi. DEAŞ'e yönelik son 2 ayda 164 operasyon yaptık. 290 tutuklama, 44 adli kontrol yapıldı ve bunun yanında 20 terörist etkisiz hale getirildi. Yine sol örgütlere yönelik de 43 operasyon düzenledik. 71 şüpheli gözaltına alındı, 9 kişi tutuklandı. 20 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildi. 2 terörist etkisiz hale getirildi.


Düzensiz Göç İle Etkin Mücadele Başlatıldı

Bakanımız Sayın Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı'nın Göç alanında titiz çalışma yaptığını belirterek güncel verileri paylaştı. Göç Başkanlığının resmi verilerine göre Türkiye'de 4 milyon 888 bin 286 düzenli göçmen olduğunu belirten Yerlikaya, yeni uygulamaya konulan Göç Mobil noktalarıyla ilgili de bilgi verdi. Yerlikaya, "Türkiye'deki 4 milyon 888 bin 286 düzenli göçmen sayısının 3 milyon 325 bin 14 geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerden oluşuyor.

Zaman zaman bu rakamların dışında rakamlar paylaşıyorlar. Biz nasıl kendi vatandaşlarımızın sayısını biliyorsak, düzenli göçmenin sayısını da biliyor. Düzensiz göçmen konusunda da mücadele ediyoruz. İstanbul'da 9 göç mobil noktası kurduk. Güvenlik güçleri sahada yabancılarla ilgili uygulama yapıyor. Göç noktasında bu kişilerin kayıtlı olup olmadığını sahada tarayabiliyoruz. Eğer bu kayıtsız göçmen ise geri gönderme merkezine gönderiliyor. Bu noktaların sayısı 39'a çıkacak.


Düzensiz göçmen ile ilgili yapılan çalışmalar da ise son iki ayda 35 bin 797 düzensiz göçmen yakalandı. Bunların 16 bin 18'i sınır dışı edildi. 19 bin 502 göçmenin de geri gönderme merkezindeki işlemleri devam edildi. Bunlarla ilgili mücadelemiz de devam edecek. Göçmen kaçakçılarıyla ilgili de 2 ayda organizatörlerle ilgili yaptığımız 2 bin 27 operasyonda, bin 124 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 245 kişi tutuklandı, 165'ine adli kontrol kararı verildi" dedi.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.