Genç diş hekimleri yemin ederek mesleğe adım attı

 

31 Temmuz 2023
Genç diş hekimleri yemin ederek mesleğe adım attı

AKDENİZ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olan 103 öğrenci, yemin ederek mesleğe adım attı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Diş Hekimliği Fakültesi'nin mezun memnuniyetinde Türkiye'de üçüncü olduğunu hatırlatarak, “Akdenizli olmanın ayrıcalığını meslek yaşamınızda hep hissedeceksiniz" dedi.
Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2022-2023 Yemin Töreni büyük coşkuyla gerçekleştirildi.

Fakülteden mezun olan 103 diş hekimi yemin ederek mesleklerine ilk adımı attı. Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.


MEMNUNİYET ARAŞTIRMASINDA TÜRKİYE'DE 3'ÜNCÜYÜZ
Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, “Sevgili öğrenciler, çok özel bir üniversiteden ve çok özel bir fakülteden mezun oluyorsunuz. Bunun kıymetini ve değerini emin olun ki ilerleyen süreçte daha çok hissedeceksiniz. Bunu sadece biz değil, mezunlarımız da söylüyor. Son açıklanan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasına göre Diş Hekimliği Fakültemiz, mezuniyet memnuniyeti konusunda Türkiye genelinde 3'üncü sırada yer aldı. Bu vesileyle bu başarıya katkı koyan tüm hocalarımızı kutluyorum.

Meslek hayatına atıldığınızda buradan aldığınız kaliteli eğitimin farkını hem teoride hem uygulamada hissedeceğinize ve bulunduğunuz ortamlarda fark yaratacağınıza inancım tam. Çünkü sizler modern teknolojik alt yapısı, dinamik ve yetkin akademik kadrosu ile Türkiye'nin en iyi diş hekimliği fakültelerinden birinden mezun oluyorsunuz" ifadelerini kullandı.


ÇOK İYİ YETİŞTİRİLMİŞ DİŞ HEKİMLERİ OLARAK MEZUN OLUYORSUNUZ 
Dekan Prof. Dr. Alper Kuştarcı ise fakültenin 7'nci dönem mezunlarını uğurlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Diş Hekimliği Fakültesi'nin 11'inci yılını doldurduğunu hatırlatan Prof. Dr. Kuştarcı, “Fakültemiz, aradan geçen sürede çok önemli yol kat ederek, ülkemizin hem eğitim hem akademik hem de klinik olarak yüksek oranda tercih edilen fakültelerinden biri haline gelmiştir. Bu süreçte fakültemiz ağız ve diş sağlığı merkezi statüsünden ağız ve diş sağlığı hastanesi statüsüne yükselmiş, hizmet verdiği hasta sayısını ve gelirlerini önemli miktarda artırmış, açılan ameliyathane ve yataklı servisi ile üst düzey tedavi hizmeti sunmaya başlamış, eğitim alt yapısını en güncel hale getirmiş, akreditasyonda son düzlüğe girmiş, kendi bilimsel dergisini çıkarmaya başlamış, akademik olarak da hem üniversitemizde hem de ülkemizde en iyi konumda olan fakültelerden biri haline gelmiş, uluslararası tanınırlığı daha da artmış ve öğretim üyesi ve öğrenci değişim programlarını da en yoğun şekilde uygulayan üst düzey fakültelerden biri haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.
Diş hekimliği yemini ederek mesleklerine ilk adımı atan genç diş hekimleri tören sonunda geleneksel hale gelen kep atma merasimi ile mezuniyet sevincini aileleri, hocaları ve arkadaşları ile doyasıya yaşadı.

 

 

KAYNAK DHA

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.