Antalya’nın Evlatları Güreş Kültürüyle Çekirdekten Yetişiyor

 

02 Ağustos 2023
Antalya’nın Evlatları Güreş Kültürüyle Çekirdekten Yetişiyor

Vali Ersin Yazıcı 662’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde altın madalya kazanarak başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek’i makamında kabul etti.


Pehlivanlar arası kıyasıya mücadelenin yaşandığı er meydanında büyük mücadelelere sahne olan 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde rakibi İsmail Balaban'ı yenerek başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek altın kemeri ile Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.


Güreş’teki Başarılarımız Türkiye’de Büyük Yankı Uyandırıyor
Antalya’nın hemen hemen tüm ilçelerinde yağlı güreşin yapıldığını belirten Vali Yazıcı; “Güreş, Türkiye’nin milli sporu ama adeta Antalya’ya aitmiş gibi hissediyoruz. Çünkü Antalya’mızın hemen hemen bütün ilçelerinde güreş müsabakaları düzenleniyor. Zaten başarılarımız Türkiye’de büyük yankı uyandırıyor. Antalya’nın evlatları güreş kültürüyle çekirdekten yetişiyor ve halkımız da bu sporu severek destekliyor.” dedi.


Güreş’in Temelinde Sabır ve Dirayet Var
2004 yılından bu yana güreşle ilgilendiğini belirten başpehlivanı Yusuf Can Zeybek; “Güreş oldukça zor bir spor. Ama bu sporun temelinde sabırlı ve dirayetli olmak yatıyor. Bazen rakiplerimizle aramızda kilo ya da çok fazla boy farkı olabiliyor. Bu yüzden her müsabakada çok farklı tekniklerle yarışıyoruz. Yılda yaklaşık olarak 80 güreş müsabakası düzenleniyor. Biz bu müsabakaların 45’ine anca yetişiyoruz. Çünkü güreş bedensel olarak insanı çok fazla yoran bir spor.” dedi.


Allah Gücünüze Güç Katsın
Antalya’nın güreşe sahip çıktığını vurgulayan Vali Yazıcı; “Güreş bu şehrin marka değerini artırıyor ve Antalya bu sporu çok iyi bir şekilde yapıyor. Biliyorum ki uzun soluklu çok zaman gerektiren bir spor yapıyorsunuz. Yaptığınız işin inanılmaz bir itibarı var. Antalya bu sporda sayenizde lider. Şehrimiz, güreşe sahip çıkmaya ve başpehlivan çıkarmaya devam edecek. Allah gücünüze güç katsın. Başarıların daim olsun.” şeklinde konuştu.


Vali Ersin Yazıcı, sohbetin ardından başpehlivan Yusuf Can Zeybek ve beraberindekiler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.