BAŞPEHLİVANLARLA BİR ARADA

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin lideri başpehlivan Orhan Okulu ve bu yıl başpehlivanlığa yükselen Enes Doğan’la bir araya geldi. 

03 Ağustos 2023
BAŞPEHLİVANLARLA BİR ARADA

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve 4’üncü etabı geride kalan Yağlı Güreş Ligi’nde en yakın rakibinin 15 puan önünde 47 puanla lider olan Okul ve bu yıl 662’ncisi düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivanlığa yükselen Doğan, ziyarette destekleri dolayısıyla Başkan Uysal’a teşekkür etti.

Başkan Uysal, geleneksel ata sporu yağlı güreşlerin Antalya’nın en sevilen spor dallarından biri olduğunu belirterek “Er meydanında bizi temsil eden önemli başpehlivanlarımız var. Orhan Okulu başta olmak üzere Enes Doğan, Hasan Güzeller bizleri temsil ediyorlar” dedi. Pehlivanların ustası Kemal Yılmaz’ın bu ekibinin en önemli parçası olduğunu dile getiren Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Her turnuvada birinci olacağız diye bir şey yok. Yağlı güreştir. Bazen birinci olursun, bazen üçüncü olursun, bazen kürsüye çıkamayabilirsin. Önemli olan bu spora hizmet etmek. Tutarlı, kararlı bir şekilde katkı sağlamaktır. Bizim sporcularımız da hem etik değerleri, bu sporun hakkını veren ve geleneksel ağırlığına uygun davranış şekilleri hem de teknikleri, dayanıklılıkları, becerileriyle sporun iyi birer temsilcisi olmaya devam ediyorlar.”

Muratpaşa Belediyesi ve Muratpaşa Belediyespor olarak yağlı güreşi desteklemeye devam edeceklerini belirten Uysal, “Bu yıl başpehlivanlığa yükselen Enes Doğan pehlivanımızı tebrik ediyorum. Yolu açık olsun. O da inşallah Paşanın Aslanı Orhan Okulu gibi Kırkpınar’da altın kemeri görecektir” dedi. Başkan Uysal, ayrıca, hafta sonu CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin 5’inci etabı 15. Softaoğlu Mehmed Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde er meydanına çıkacak Paşanın Aslanı Okulu ve diğer sporculara başarılar diledi. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.