Vali Ersin Yazıcı, Alevi Bileşenleri Aşure Günü Buluşması’na katıldı

"Farklılıklarımız Bizim Zenginliklerimizdir" 

04 Ağustos 2023
Vali Ersin Yazıcı, Alevi Bileşenleri Aşure Günü Buluşması’na katıldı

Vali Ersin Yazıcı, Alevi Bileşenleri Aşure Günü Buluşması’na katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Yazıcı, “Bize ait güzellikler ve gelenekler bu milletin büyüklüğünün en önemli kanıtıdır. Aşure de 85 milyonu aynı düşündüren o güzelliğiyle yüz yıllardır devam eden en önemli geleneklerimizdendir.” dedi.


Kale Kapısı’nda düzenlenen Alevi Bileşenleri Aşure Günü Buluşması’na Vali Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Sg Binbaşı Tolga Coşkun, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Antalya Şube Başkanı Nurettin Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Barış ve Umut İçin Bir Olalım
Alevi Bileşenleri olarak düzenledikleri Aşure Günü’ne katılan herkesi selamlayarak sözlerine başlayan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şube Başkanı Nurettin Erdoğan; “Değerli Canlar Alevi Bileşenleri olarak düzenlediğimiz Aşure etkinliğimize hoş geldiniz. Aşuremiz halktır, çoğulculuktur, çok renkliliktir ve yol kardeşliğidir. Varlıklı, varlıksız, ünvanlı, ünvansız, kadın, erkek herkes birdir. Gelin canlar Cem Evleri’nde kurulan, inanç ateşiyle pişen, sevgiyle karışan aşure kazanlarının başında barış ve umut için bir olalım. Tüm canlara selam olsun, aşk ile.” dedi.


Biz Bir ve Beraberiz
Alevi Bileşenleri Aşure Günü Buluşması’nda canlarla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Vali Yazıcı; “Bu güzel günde yüz yıllardır devam eden geleneğimizi yaşatmak, aşurenin güzelliğini ve aşurenin birleştirici yönünü öne çıkartmak adına bir aradayız. Bu ülkede farklı etnik kökenlerden, farklı inanç gruplarından insanlarla yüzyıllardır birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam ediyoruz. Allah’ın izniyle de beraber yaşamaya devam edeceğiz.

Büyük Türk devletinin kutlu yolculuğunda el ele gönül gönüle kenetlenmiş bir şekilde dünyadaki varlığımızı sürdüreceğiz. Bize ait güzellikler ve gelenekler bu milletin büyüklüğünün en önemli kanıtıdır. Aşure, bizi bir araya getiren 85 milyona aynı şeyi düşündüren ve yüzyıllardır devam eden en önemli geleneklerimizdendir.

Bu geleneği yaşatmaya sizin öncülüğünüzde devam edeceğiz. Bu büyük devlet, bundan sonra da bütün dünyaya varlığını kabul ettiren, sözüne itibar edilen bir millet olarak kıyamete kadar devam edecektir. Bizi bölmeye çalışan aramıza nifak sokmaya çalışan içeride ya da dışarıda kimseler olabilir. Ama büyük Türk milleti ne zaman kenetleneceğini ve ne zaman dik duracağını çok iyi bilir. Tarihimizde de bu örnekleri defalarca bütün dünyaya gösterdik. Biz, bir ve beraberiz.” ifadelerini kullandı.


Bir ve Beraber Olduğumuz Müddetçe Sesimiz Gür Çıkmaya Devam Edecek
Dünyadaki her şeyin insan için yapıldığını vurgulayan Vali Yazıcı; “Bu hayatta yapılan her şey insanoğlu içindir. Biz, sadece kendi milletimiz için değil bütün dünya milletlerinin haklarını korumayı da kendine vazife edinmiş bir devletiz. Bu yoldan da sapmayacağız. Bir ve beraber olduğumuz müddetçe sesimiz gür çıkmaya devam edecek. Düşünce farklılıklarımız bizim zenginliklerimizdir. Ben bu güzel etkinliği düzenleyerek bizleri bir araya getiren başta Nurettin başkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Siz saygıdeğer canlara da teşrif edip güzellik kattığınız için teşekkür ediyorum.” dedi.


Konuşmalarının ardından, aşure duası edilerek, Vali Yazıcı ve protokol üyelerince vatandaşlara aşure ikramı yapıldı.

 

 

 


Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.