Bakırköy Botanik Parkı'nda hayvanları öldüren ilgisizlik

 

08 Ağustos 2023
Bakırköy Botanik Parkı'nda hayvanları öldüren ilgisizlik

Bakırköy Belediyesinin 2013 yılında 96 bin metrekarelik alanda hizmete açtığı botanik parkı D-100 karayolunun hemen yanında yer alıyor.

 

Ulaşımının kolay olması nedeniyle de vatandaşların çokça ziyaret ettikleri mekanlar arasında gelen parkta, son günlerde ziyaretçilerinin gördükleri manzara ilgisizliğin çarpıcı boyutunu gözler önüne seriyor.

Parkta ilk dikkati çeken şey her yana yayılan pis koku oluyor. Bunun nedeni ise tuvaletlerin kapalı olması. Kuytu köşelerden, ağaç diplerinden gelen pis koku insanları rahatsız ediyor.

 

Bakımsızlığın çarpıcı bir şekilde görüldüğü paktta otlar da sulanmadığı için sararmış ve kurumuş halde.

Botanik parkındaki hayvanların durumu içe görenlerin içini acıtıyor. Hayatta kalabilmeyi başaran birkaç ördek ve kaplumbağa ise çöplerin kıyısında biriktiği gölette, ölü hayvanlar arasında yaşama tutunmaya çalışıyor.

Hayvanları öldüren ilgisizliğin her noktada çarpıcı şekilde gözler önüne serildiği parka araçla gelenlerden ise düzenli olarak 25 lira ücret alınıyor.

BELEDİYE'DEN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bakırköy Belediyesi Botanik parkındaki hayvanların durumuna ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüğümüz ile Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Veterinerlik işleri Şefliğimiz konuyla ilgilenmektedir. Haberde geçen hayvan ölümleri iddia edildiği üzere bakımsızlık ve ilgisizlik yüzünden değil münferit bir olaydır. Belediyemizi zan altında bırakmaya yönelik bu iddiaların hiçbirini kabul etmiyoruz. Kişi başı düşen yeşil alan oranıyla İstanbul’un sayılı ilçesi olan Belediyemizin özellikle park bahçe hizmetleri hakkında ilgisizlikle suçlanması kabul edilebilir değildir.

Ayrıca Veterinerlik İşleri Şefliği ekiplerimiz yaptıkları incelemede ölen kediye ulaşamamış (büyük olasılıkla bir hayvan dostu tarafından ölüsünün kaldırıldığını düşünüyoruz); Ördek içinse yapılan ilk incelemede köpek saldırısı şüphesi doğmuştur. Ördeğin kanat altı ve sırt bölgesinde diş izleri ve kurumuş kana rastlanmıştır.

Daha 28 Temmuz’da genel bakım çalışmalarını yaptığımız “Botanik Park” hakkında bu tür bir haberin yapılmasını manidar buluyoruz. İlgili birimlerimiz konuyu yakından takip etmektedir." denildi.

 

KAYNAK AA

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.