Yerbilimci Prof. Dr. Görür son depremleri değerlendirdi!

 

11 Ağustos 2023
Yerbilimci Prof. Dr. Görür son depremleri değerlendirdi!

Yurdun doğusunda üst üste meydana gelen depremlere ilişkin Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Prof. Dr. Görür, yaşanan son depremleri şöyle değerlendirdi:

"BU DEPREM FAYLARI MTA HARİTASINDA YOK"

"Bugün (dün) olan depremler hakkında sizleri bilgilendireceğim: Önce Malatya’da 4.3 büyüklükte Öncü-Yeşilyurt depremi, sonra da 5.2’lik İkizce-Yeşilyurt depremi oldu. Kuvvetle muhtemeldir ki; Öncü depremi, İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay?

2 Ağustos tarihinde Erzurum depremini değerlendirirken benzer depremler Bitlis-Zagros bindirme kuşağı üzerinde olursa şaşırmam demiştim çünkü bölgenin 6 Şubat depremlerinden sonra sıkıştığını söylemiştim. İşte 4,2 Diyarbakır Kaledibi-Hani depremi 

"6 ŞUBAT'TAN SONRA BÖLGENİN SIKIŞTIĞINI SÖYLEMİŞTİM"

2 Ağustos tarihinde Erzurum depremini değerlendirirken, benzer depremler Bitlis-Zagros bindirme kuşağı üzerinde olursa şaşırmam demiştim; çünkü bölgenin 6 Şubat depremlerinden sonra sıkıştığını söylemiştim. İşte 4.2 Diyarbakır Kaledibi-Hani depremi."

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.