‘Düzenli yüzme ile omurgayı desteklemek ve postürü düzeltmek mümkün’

 

22 Ağustos 2023
‘Düzenli yüzme ile omurgayı desteklemek ve postürü düzeltmek mümkün’

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Gökhan Ayık, bilinçli yüzmenin vücuda birçok faydasının olduğunu söyleyerek, “Özellikle yaz aylarında tatilde ve spor merkezlerinde en çok yapılan aktivitelerden olan yüzme, bilinçli şekilde yapıldığında vücudumuza birçok faydası vardır. Düzenli yüzme ile omurgayı desteklemek, postürü düzeltmek ve genel sağlık durumunu iyileştirmek mümkündür” dedi.

Liv Hospital Ankara Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Gökhan Ayık, yüzmenin omurga sağlığına etkisi hakkında bilgi verdi. Dr. Ayık, bilinçli yüzmenin vücuda birçok faydasının olduğunu söyledi. Dr. Ayık, “Omurga sağlığı, genel yaşam kalitesi için önemli bir faktördür. Dik duruş, hareket kabiliyeti ve sinir sistemi üzerindeki etkileri nedeniyle omurga sağlığına dikkat etmek, sağlıklı bir yaşam sürdürmenin temelidir.

Bu noktada yüzme gibi düşük etkili bir egzersiz biçimi omurga sağlığını desteklemekte önemli rol oynar. Yüzme sırasında su, vücut ağırlığını dengelediği için eklemlere ve omurgaya binen yük azalır. Bu da omurga ve eklem sağlığını korumaya yardımcı olurken, solunum tekniği ve stres azaltma için yüzme sırasında doğru solunum teknikleri kullanmak hem vücuttaki oksijen seviyelerini artırır hem de stresi azaltabilir. Özellikle yaz aylarında tatilde ve spor merkezlerinde en çok yapılan aktivitelerden olan yüzme, bilinçli şekilde yapıldığında vücudumuza birçok faydası vardır. Düzenli yüzme ile omurgayı desteklemek, postürü düzeltmek ve genel sağlık durumunu iyileştirmek mümkündür” diye konuştu.

 

KAYNAK DHA

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.