Bakanlığımızca Başlatılan “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” Projesi Kapsamında Örnek Sürücülere Jandarmadan Ödül

 

01 Eylul 2023
Bakanlığımızca Başlatılan “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” Projesi Kapsamında Örnek Sürücülere Jandarmadan Ödül

Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Bakanlığımızca başlatılan Bu Yolda Hep Birlikteyiz” Projesi kapsamında ilçede faaliyet gösteren toplu taşıma ve ticari taksi sürücülerine yolculara ve diğer sürücülere karşı örnek davranışlarından dolayı, Örnek Sürücü Plaketi ve hediyeler verildi. İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Erdal Kızılkaya, ticari araçları yetki verilmiş sürücü belgesine sahip herkesin kullanabileceğini ancak, herkesin şoför olamayacağını belirterek, “Şoförlük bir meslek ve zanaattır. Şoförler aracını belirli kurallara göre süren diğer araç ile yayalara saygılı hoşgörülü ve diğer yol kullanıcılarına örnek olması gereken sürücülerdir. Trafikte daha güvenli yolculuklar için alınan önlemlerin yanında bilinçli ve duyarlı sürücülerimizin topluma olan desteği önemlidir” dedi.


Kemer’de İçişleri Bakanlığınca başlatılan “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” Projesi kapsamında ilçede faaliyet gösteren ticari taksi sürücülerine yönelik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından etkinlik düzenlendi. İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, İlçe Emniyet Müdürü Harun Mere, Kemer Ulaşım Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Tıraş, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, Kemer Tur Başkanı Oktay Çelik ve taksi kooperatif başkanları ile taksi esnafının katıldığı etkinlikte, ilçede faaliyet gösteren ticari taksi sürücülerine yolculara ve diğer sürücülere karşı örnek davranışlarından dolayı, Örnek Sürücü Plaketi ve hediyeler verildi.

 

Şoförlük Bir Meslek ve Zanaattır

 

Etkinlikte konuşan İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Erdal Kızılkaya, ticari araçları yetki verilmiş sürücü belgesine sahip herkesin kullanabileceğini ancak, herkesin şoför olamayacağını belirterek, “Şoförlük bir meslek ve zanaattır. Şoförler aracını belirli kurallara göre süren diğer araç ve yayalara saygılı hoşgörülü ve diğer yol kullanıcılarına örnek olması gereken sürücülerdir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yılda yaklaşık 1 milyon 350 bin, ülkemizde ise günde 18 insanımız meydana gelen trafik kazalarında yaşamını yitirmektedir. Ölüm oranlarını yüksekliği nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü tarafından trafik kazalarına ‘Terör’ nitelendirmesi yapılmış ve trafik kazalarına karşı topyekün savaş ilan edilmiştir. Bugün burada İçişleri Bakanlığımızın başlattığı ‘Bu Yolda Hep Birlikteyiz’ Projesi kapsamında ilçemizde şoförlük mesleğini icra eden ve emsalleri arasında örnek olacak sürücülerimizi hem onurlandırmak hem de diğer sürücüler arasında farkındalık yaratması bakımından sizlerle buluşturmak istedik. Trafikte daha güvenli yolculuklar için alınan önlemlerin yanında bilinçli ve duyarlı sürücülerimizin topluma olan desteği önemlidir” dedi.

 

Ulaşım Hizmetleri Açısından Çok Önemli Bir Konumdayız

 

Kemer Ulaşım Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Tıraş ise, “Bu işte emeği geçen tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Güzel bir günde hep bir aradayız. Biz aslında ulaşım hizmetleri açısından çok önemli bir konumdayız. Biz aslında kendimizi bilmiyoruz. Onun için insanları bir yerden bir yere taşımak için elimizden ne gelirse, en iyi şekilde, saygı ve sevgi içerisinde yapmaya çalışmalıyız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Özcan Yellice ile Kiriş Taksi’den Halim Altın, Tekirova Taksi’den Tolga Kara, Kemer Taksi’den Mustafa Kemal Caner, Çamyuva Taksi’den Mehmet Altan, Kemer Favori Taksi’den Osman Bekar, Göynük Taksi’den Ramazan Aldoğan, Beldibi Taksi’den Yunus Şimşek’e katılımcılar tarafından Örnek Sürücü Plaketi ve hediyeler takdim edildi.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.