Bakan Yardımcımız Sn. Mehmet Aktaş, Evlat Nöbetinde 5'inci Yıla Giren Diyarbakır Annelerinin Yanında Yer Aldı

 

04 Eylul 2023
Bakan Yardımcımız Sn. Mehmet Aktaş, Evlat Nöbetinde 5'inci Yıla Giren Diyarbakır Annelerinin Yanında Yer Aldı

Bakan Yardımcımız Sn. Mehmet Aktaş, Evlat Nöbetinde 5'inci Yıla Giren Diyarbakır Annelerinin Yanında Yer Aldı

Bakan Yardımcımız Sn. Mehmet Aktaş evlat nöbeti tutan Diyarbakır Annelerinin düzenlediği terör örgütüne lanet ve hayır yürüyüşü için Diyarbakır'a gitti.

Diyarbakır Annelerinin evlat nöbetinin 5’inci yılına girmesi münasebetiyle düzenlenen programa Bakan Yardımcımız Sn. Mehmet Aktaş ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Sn. Leman Yenigün, Diyarbakır Valisi Sn. Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Sn. Suna Kepolu Ataman ile birlikte Diyarbakır il ve ilçe protokol üyeleri katıldı.

Hacire Ana'nın mücadelesi bugün bir sele dönüştü

5 yıl önce PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan oğlu için evlat nöbetine başlayan Hacire Akar'ın mücadelesinin dalga dalga yayıldığına değinen Bakan Yardımcımız Sn. Mehmet Aktaş, "Hacire Ana'nın çığlığı terör örgütünün tuzaklarıyla evlatlarından koparılmış ve yürekleri yaralı diğer analara cesaret verdi. 29 Mayıs 2019'da Hacire Ana ile başlayan evlat nöbetine 3 Eylül 2019'da diğer analar da katıldı, ve hep birlikte 'artık yeter' dediler" ifadelerini kullandı.

Bir damla ile başlayan mücadelenin zamanla bir sele dönüştüğünün altını çizen Sn. Aktaş, Diyarbakır Annelerinin mücadeleleri sayesinde terör örgütünün artık gençleri ölüme götüremeyeceğini anladığını kaydetti. Asil bir eylemin ve vakur bir duruşun 5. yılına girdiklerini belirten Sn. Aktaş, "Analarımız 'sadece kendi evlatlarımız için değil, Türkiye'nin evlatları için nöbet tutuyoruz' diyorlar. Bu cesur analar dünyada eşine az rastlanır bir mücadele ortaya koyuyorlar" diye konuştu.

45 Diyarbakır Annesi evladına kavuştu

Hacire Ana'nın tek başına başlattığı evlat nöbetinin bugün 365 Diyarbakır annesi ile devam ettiğini kaydeden Sn. Aktaş, mücadelenin Diyarbakır'dan Şırnak'a, Hakkari'ye, Van'a, İzmir'e ve hatta Almanya'ya kadar yayıldığının altını çizdi. Konuşmasında Diyarbakır Annelerinin cesur duruşlarından hiçbir zaman ödün vermediğine değinen Sn. Aktaş, şunları kaydetti:

"Bölücü örgütün hiçbir tehdidine kulak asmadan, ellerinizde evlatlarınızın fotoğraflarıyla bu kanlı terör örgütüne meydan okudunuz ve bu hainlerin evlatlarınızın kanı üzerinden kurdukları kirli düzeni bozdunuz. Sizin direnişiniz ve cesaretiniz neticesinde şimdiye kadar 45 ailenin evladı terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerimize teslim oldu. O kavuşma anlarını hep birlikte gördük ve sizin kararlılığınızın hainlerin dengelerini nasıl alt üst ettiğine tanıklık ettik. Sizler sadece ana olarak diğer analara güç vermediniz, aynı zamanda hiçbir silahın sizin sevginizden ve ana yüreğinden daha güçlü olmayacağını da bütün dünyaya gösterdiniz."

"Cesaretiniz bizlerin en büyük dayanağı oldu"

Sergilenen güçlü mücadelenin terör örgütünün kanlı ellerinde tek bir evlat kalmayana kadar devam edeceğini ifade eden Bakan Yardımcımız Sn. Mehmet Aktaş, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sürdürdüğümüz terörle mücadelemizde en büyük dayanaklarımızdan birisi de sizlerin dirayeti, cesareti ve sergilediğiniz bu azimli mücadeledir. Sizlerden aldığımız manevi güçle birlikte kahraman güvenlik güçlerimiz teröristlere nefes aldırmıyor, göz açtırmıyor. Artık kafalarını bile kaldıramıyorlar. Eleman devşirmek için sinsi planlar yapamıyorlar. Mevcut elemanlarını saflarında tutamıyorlar. Göreceksiniz, giderek güç kaybedip yok olacaklar" dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, artık analar ağlamasın"

Diyarbakır Annelerinin sergilediği duruşun da büyük katkısı ile terör örgütüne katılımın durma noktasına geldiğini vurgulayan Sn. Aktaş, eli kanlı terör örgütünün artık gençleri kandıramadığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın "Artık Analar Ağlamasın" ifadesine de vurgu yapan Sn. Aktaş, tek gayelerinin anaların göz yaşını durdurmak olduğunu belirterek "İstikbalimiz olan evlatımızı bu kirli tuzaktan korumak için devletimiz bu onurlu mücadelenizde, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her daim yanınızda olacaktır" şeklinde konuştu.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.