Kepez’in 18’nci kütüphanesi kapılarını açtı

 

29 Eylul 2023
Kepez’in 18’nci kütüphanesi kapılarını açtı

Kepez Belediyesinin, Cumhuriyetin 100.yılına adadığı 22. kütüphane projesinden 18’ncisi olan Cahit Zarifoğlu Kütüphanesi, kapılarını kitapseverlere açtı.

Kepez Belediyesi’nin kütüphaneler zincirine bir yenisi daha eklendi. Kepez Belediyesinin, Cumhuriyetin 100.yılına adadığı 22 kütüphane projesinden biri olan Yükseliş Mahallesi’ndeki Cahit Zarifoğlu Kütüphanesi, törenle açıldı. Açılış törenine AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Mehmet Çivik, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yükseliş Mahalle Muhtarı Memduh Aydıncan, bugüne kadar mahallenin her isteğini yerine getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “İnşallah Büyükşehir de de mahallemiz için elinden geleni yapacağınıza eminiz.” dedi. Açılış töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Cahit Zarifoğlu Kütüphanesi’nin bulunduğu Yükseliş Mahallesi’nin hizmetlerle bambaşka bir yükseliş yaşadığını söyledi. Mahalleye okul, hastane, sağlık ocağı, muhtar evi, parklar ve kütüphane yapıldığını, doğalgazın getirildiğini, alt yapı ve üst yapı çalışmalarının da tamamlandığını söyledi.

Kepez Belediyesi olarak kütüphanelere neden çok önem verdiklerine değinen Başkan Tütüncü, dinin ilk emrinin ‘Oku’ olduğunu hatırlattı. Bilginin aydınlık olduğunu, karanlık yolu aydınlatan bir pusula olduğunu belirterek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, Hz. Ömer’den başlayan bilim yolculuğunun günümüze kadar uzanışını anlattı. Bu süreçte zamanla bilginlere olan ilginin azaldığını,  kütüphanelerin hayatımızdan çıktığını, 200 yıllık uykudan sonra müslüman doğu ve özelde de Türkiye’nin bambaşka bir uyanışın eşiğinde olduğunu söyledi.
 

DÜNYANIN LİDER ÜLKESİ

 “Yeni bir Türk Rönesans ve Türk reformuna hazırlanıyoruz.” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, “Okumaya kütüphaneye, kitaplara, alimlere, bilginlere müstesna ilginin gösterildiği günlerden geçiyoruz. Dünya bütün bunlarla birlikte bir  TEKNOFEST kuşağıyla bütün oyunun kurallarını sonsuza kadar değiştirecek bambaşka bir sıçramanın kapısını araladı. Ve batı bunu çok iyi biliyor. Türkler, geçtiğimiz yıl ilk defa insanlık tarihinde insansız bir savaş uçağını uçurarak oyunun kurallarını artık sonsuza dek değiştirdi. Sanayileşme adına atılan bu adımlar artık bizleri dünyanın lider ülkesi olma konumuna getirecek. “dedi.
 

KEPEZ’E 22 KÜTÜPHANE

Modern dünyada en büyük silahın ve en büyük gücün bilgi olduğunu vurgulayan Başkan Tütüncü, “Kim bilgiye sahipse o dünyanın lideri ve önderidir. Bizim geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı on binlerce yıllık insanlığın medeniyet birikimiyle buluşturacak kültür evleri, bilgi evleri kuralım istedik. Bu gibi hizmetlerimiz eğitime önem veren hemşehrilerimizin ellerinde yücelecek. “ diye konuştu.

Başkan Tütüncü, kütüphaneye getirilen 800 yıl önce yazılmış, 400 yıl boyunca Dünyadaki bütün Tıp Fakültelerinde ders kitabı olarak okutulmuş İbn-i Sina’nın El Kanun fi’t - Tıp kitabının da kendilerini çok mutlu ettiğini de sözlerine ekledi. Başkan Tütüncü, “Kütüphanelere ne kadar önem verirsek, yarın bu kütüphanelerde yetişen gençler dünyaya bambaşka bir açılım yapacaklar.

Bu kütüphaneler önemli nesillerin yetişmesine katkı sağlayacak. Kepez Belediyesi milyonlarca kitabı olan ve her bir kitabı çok değerli olan bir belediye haline geldi. “ dedi. 29 Ekim’de Antalya Kütüphanesi’ni açacaklarını hatırlatan Başkan Tütüncü, bu kütüphanenin  Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri olduğunu ve bu kütüphaneyi Kültür Bakanlığı kararıyla derleme kütüphane statüsüne alınmasını istediklerini de sözlerine ekledi.
 

KEPEZ’DE BU KADAR HİZMET VİZYON İSTER

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse de, sözlerine hizmetlerinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü tebrik ederek başladı.  Bu kadar hizmetin yapılabilmesinin bir vizyon gerektirdiğini, bir bakış açısı gerektirdiğini belirten Milletvekili Köse, “Belediyecilik yol yapmak, park yapmak, su getirmek değil, aynı zamanda bir neslin inşasına katkıda bulunmaktır. Biz bunu üstadımız Türkiye’de belediyeciliğin mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendik. Hakan Başkanımızda, Cumhurbaşkanımızın en yakın çalışma arkadaşı olarak onun belediyecilik anlayışından nasibini aldı. Ve geldi Kepez’de ondan öğrendiklerini tatbik etmeye başladı.“dedi.
 

GENÇLERİMİZE FIRSAT VERMELİYİZ

Milletvekili Köse, “Her bir açılış kendi içinde bir hikaye barındırıyor. Her mahallenin gençlerinin toplanma noktası, odak noktası, buluşma noktası haline geliyor. Ötelenen, itilen, aşağı görülen, hakir gösterilmeye çalışılan bir kuşağın aslında ötelenmemesi gerektiğini, onlara kucak açılması gerektiğini, önlerine imkan verildiğinde kendilerini nasıl yetiştirdiklerini şahit olmamızı gösteren beyyine dönüşüyor.  Hani bu nesil okumazdı? Hani bu nesil cep telefonundan, bilgisayardan başka bir şeye bakmazdı? diyenleri yalancı çıkaran bir işi Hakan başkan yapıyor. Kepez Belediye başkanımızın açtığı kütüphanelere girdiğimizde büyük oranda hep gençleri görüyoruz. Gençler okumak ve öğrenmek istiyorlar. Bunun için bu fırsatı gençlerimize vermeliyiz. Bu fırsatı Antalya’nın gençlerine verdiğin için Hakan başkanımıza teşekkür ediyorum. Kepez’de yapılan her esere anlamlı bir isim veriliyor. Edebiyatımızın ünlü şairi Cahit Zarifoğlu ismi bu kütüphaneye çok yakıştı. “diye konuştu.
 

Konuşmaların ardından  kurdele kesimiyle Cahit Zarifoğlu Kütüphanesi hizmete açıldı. Başkan Tütüncü, misafirlerle beraber kütüphaneyi gezdi, kitapları inceledi. Cahit Zarifoğlu Kütüphanesinin 200 metre kare kullanım alanı bulunuyor. 15 bin kitapla kapılarını kitap dostlarına açacak olan kütüphane, ziyaretçilerine konforlu bir ortamda kitap okuma ve ders çalışabilme imkânı sunacak.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.