Milyonlarca öğrenci dikkat! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu

 

05 Ekim 2023
Milyonlarca öğrenci dikkat! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu

MEB'DEN YENİ KARAR ALINDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortak sınavlarla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Buna göre, ortak sınavlarda açık uçlu soruların kullanılması mümkün olacak. Geri kalan ortak yazılı sınavlar ve diğer yazılı sınavlar ise açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak. MEB’in bu kararıyla, öğrencilerin sadece bilgi düzeyinde değil, beceri ve tutum düzeyinde de değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.

YENİ UYGULAMA BAŞLADI

Açık uçlu sorular, öğrencilerin tek bir doğru cevap yerine, kendi düşüncelerini, görüşlerini, yorumlarını veya çözüm önerilerini ifade etmelerini gerektiren sorulardır. Açık uçlu sorular, öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerini, eleştirel düşünme, problem çözme, yaratıcılık, analiz ve sentez gibi, geliştirmelerine katkı sağlar. Ayrıca, açık uçlu sorular, öğrencilerin ders içeriğiyle daha derinlemesine ilgilenmelerini ve öğrendiklerini gerçek hayat bağlamında uygulamalarını sağlar.

"BAŞARILARINI ARTTIRIR"

MEB’in ortak sınavlarda açık uçlu soru kullanma kararı, eğitim uzmanları tarafından da olumlu karşılandı. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şimşek, açık uçlu soruların öğrencilerin bilişsel gelişimine katkı sağlayacağını belirtti. Şimşek, “Açık uçlu sorular, öğrencilerin bilgiyi nasıl kullandıklarını, nasıl yorumladıklarını ve nasıl aktardıklarını gösterir. Bu da onların akademik başarılarını artırır” dedi.

26 ARALIK İTİBARİ İLE BAŞLIYOR 

Ülke genelindeki ilk ortak sınavlar, 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık 2023 Çarşamba günü yapılacak. Ortak sınavlara girecek olan öğrencilerin özel bir hazırlık yapmasına gerek yoktur. Ortak sınavların okullardaki ders öğretmenlerince yapılan sınavlardan farkı yoktur. Öğrencilerin ders kitaplarından ve kazanımlardan çalışmaları yeterlidir.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.