Vali Şahin, Tropikal Meyve Festivali’nin Açılış Törenine Katıldı

Vali Hulusi Şahin, Alanya Belediyesi tarafından “Avokado ve Mango” temasıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen Tropikal Meyve Festivali’nin açılış törenine katıldı. 

07 Ekim 2023
Vali Şahin, Tropikal Meyve Festivali’nin Açılış Törenine Katıldı

Türkiye’nin tropikal meyve üretimi konusunda ana merkezlerinden biri haline dönüşen Alanya’da “Avokado ve Mango” temasıyla düzenlenen Tropikal Meyve Festivali’nin açılış töreni gerçekleştirildi. Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen festivale Vali Hulusi Şahin, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, oda başkanları, protokol üyeleri, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Sürdürülebilir Tarımı Benimsemeli ve Bunun İçin Çözümler Üretmeliyiz
Tropikal meyve üretiminin katma değer açısından yüksek bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Vali Şahin; “Bu katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi, ekonomik olarak belli bir noktaya gelmesi büyük emeklerin sonucu oluyor. Alanyalı çiftçilerimiz bunu başarmışlar.  Öncelikle çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Bu tür tropikal meyvelerin katma değeri çok yüksek. Pazar payları da hızlıca yükseliyor. Sadece üretmek ve kazanmak çözüm değil. Artık bizler sürdürülebilir tarımı tüm dünyada olduğu gibi benimsemeli ve bunun için çözümler üretmeliyiz. Mango suyu daha tasarruflu kullandığı için sürdürülebilir tarım yaklaşımı açısından iyi bir alternatif.” dedi.


Turizmimizi Çeşitlendirebiliriz
Bu yıl 2’ncisi düzenlenen festivalin Alanya’ya yakıştığını aktaran Vali Şahin Şunları söyledi: “Bu egzotik ürünlerin turizme de çok yakışan bir yanı var. İnşallah böyle bir köprüyle gastronomiyi de bunun içine katarak turizmimizi çeşitlendirebiliriz. Eğer biz bunu başarabilirsek turist sayımızı da turizmden elde ettiğimiz geliri de arttırabiliriz.”


Konuşmasının ardından stantları gezerek tropikal meyveler hakkında bilgi alıp üreticilerle sohbet eden Vali Şahin, festivalin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.