Kepez’den Esentepe’nin batısına sıcak asfalt

 

09 Ekim 2023
Kepez’den Esentepe’nin batısına sıcak asfalt

Kepez Belediyesi, Esentepe Mahallesi’nin 24 derslikli ilkokul kazandırılan ve yeni konutlar inşa edilen batı yakasında açtığı imar yollarını, sıcak asfalt konforuyla buluşturuyor.
 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, gayretleri sonucu ilçede 19 mahallede uzun yıllardır yaşanan ve kalıcı yatırıma engel olan 2/B (Orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri) tapu sorunu çözüme kavuşturulmuştu.
Bu sorundan kurtulan yerleşim yerlerinden biri de Esentepe Mahallesi olmuştu. Çözüm sonrası gecekonduların çok katlı konutlara dönüştüğü mahalleye, kalıcı hizmetlerle modern bir şehir görünümüne kavuşturuldu.
Sokaklarının asfaltı yenilenen, yeni parklar yapılan mahalleye, içerisinde müzelerin de bulunduğu Amir Ateş Semt Konağı kazandırıldı. Yeni okul binalarının yapıldığı mahallenin semt pazarı ihtiyacı da karşılandı. Eğiminden dolayı şehir merkezinin ve denizin görülebildiği Esentepe Mahallesi, yeni imajıyla ilçenin gözde semtlerinden biri haline geldi.

 

AÇILAN YOLLARA SICAK ASFALT
 

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2B çözümü sonrası imara açılan mahallenin batı yakısındaki ulaşım yollarını geçtiğimiz yıllarda açmıştı. Bu çalışma sonrası bölgeye 24 derslikli ilkokul binası inşa edildi. Yine bölgeye site tipi konutlar yapıldı. Bölgedeki yapılaşmanın bitmesinin ardından açılan yeni yolların kalıcı asfaltının yapımı da yatırım programına aldı.
 

YENİ OKULUN YOLLARI DA ASFALTLANDI
 

Fen İşleri Müdürlüğü, bu kapsamda Esentepe Mahallesi’nin batı bölümünde sıcak asfalt çalışması başlattı. Asfalt çalışması, Şehit Üsteğmen Gökhan Korkut Caddesi,  Şehit Turgut Burkay Korkmaz Caddesi, 5405 Sokak ile 5357 ve 3354 sokaklar arasında kalan yollarda gerçekleştiriliyor.  Sıcak asfalt yatırımıyla 5395, 5396, 5390, 5397 ve 5394 sokakların zemini kaliteli ve güvenli hale getiriliyor.  Bölgede 1000 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde yola 1200 ton sıcak asfalt seriliyor. Asfalt serimi öncesi dolgu malzemesi serilerek, yolun tesviyesi ve yağmur suyu drenajı yapılıyor.
Fen İşleri Müdürlüğü, önümüzdeki aylarda hizmete alınacak olan 24 derslikli ilkokul binasının çevresindeki yolları da sıcak asfaltla kapladı.

Asfalt çalışmasının bu hafta içerisinde tamamlanacağını bildiren Fen İşleri Müdürlüğü yetkileri, sıcak asfaltı dökülen yollarda kaldırım çalışması yapılacağını da ifade ettiler.
 

TÜTÜNCÜ DÖNEMİNDE YAPILAN İŞLER
 

Başkan Hakan Tütüncü’nün görev yıllarında Esentepe Mahallesi’nde 1980 metre yeni yol, 10 bin metre sıcak asfalt, 3 bin metre beton yol, 9 bin metre 648 metrekare parke kaldırım ve semt pazarı çalışmaları gerçekleştirildi.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.