Güçlü Ekonomi Güçlü Esnaf İle Olur

 

10 Ekim 2023
Güçlü Ekonomi Güçlü Esnaf İle Olur

Vali Hulusi Şahin, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ile Antalya’nın merkezinde ve ilçelerinde faaliyet gösteren 75 Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlarıyla bir araya geldi.


Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları birliği binasında düzenlenen toplantıya katılan Vali Hulusi Şahin, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ile Antalya’nın merkezinde ve ilçelerinde faaliyet gösteren 75 Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda Vali Şahin, esnaf ve sanatkârların taleplerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.


Sizler Ahilik Kültürünün Temsilcilerisiniz
Toplum olarak köklü bir ahilik kültürüne sahip olduğumuzun altını çizen Vali Şahin, bu kültür çerçevesinde esnafların sadece ticaret yapmadığını, aynı zamanda bir kültürü ve bir ahlakın temsilcileri olduğunu belirtti. Esnafların ahilik kültürünü devam ettirdiğini ve bunu da yeni nesillere aktarmamız gerektiğini söyleyen Vali Şahin; “Sizler, ahilik kültürünün temsilcileri ve bunun taşıyıcılarısınız. Ahi Evran’ın kurduğu bu güzel teşkilatı yaşatıyorsunuz. Para her zaman kazanılır ama ahlaklı ve helalinden para kazanmak çok daha değerlidir. Bunu çocuklarımıza da aktarmalıyız. Çocuklarımıza, milli kültürümüzü, dayanışma kültürünü, ahlaklı ve helalinden kazanma kültürünü aktarmalıyız.” dedi.


Sizlerin Varlığı ve Güçlü Olması Bizler İçin Çok Değerli
Esnaf ve sanatkârların her zaman yanlarında durduklarını ifade eden Vali Şahin şunları kaydetti: “Sizlerin varlığı ve güçlü olması bizler için çok değerli. Antalya’da çok güçlü bir esnaf teşkilatı var. Antalya Türkiye’nin 5’inci büyük ili ama 104 bin esnafıyla Türkiye’nin en çok esnafına sahip 4’üncü ili. İnşallah daha da iyi yerlere geleceğiz. Antalya potansiyeli yüksek bir şehir. Potansiyelinin hakkını verebilirsek esnafımız daha çok kazanır, daha güçlenir ve ülke kazanır. Güçlü ülke güçlü bir ekonomiyle olur. Güçlü ekonomi de güçlü esnaf ile olur.”


Toplantı, Vali Şahin’in oda başkanlarının sorunlarını, taleplerini ve çözüm önerilerini dinlemesiyle son buldu.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.