Kentsel dönüşümün sokağı yenilendi

 

12 Ekim 2023
Kentsel dönüşümün sokağı yenilendi

Kepez Belediyesi, Gülveren Kentsel Dönüşüm Proje alanı ile 1 milyon kitap kapasiteli Antalya Kütüphanesi’ne ulaşımı sağlayan 3700 Sokak’ı, yenileme çalışmasıyla bölgenin modern şehir görünümüne uygun hale getirdi. 
 

Kepez Belediyesi, Gülveren Mahallesi’nin Hürriyet Caddesi’ne bakan bölümüne, ‘kentsel dönüşüm projesiyle’ modern bir şehir görüntüsü kazandırdı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde yapılan Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile 160 gecekondu binasının 40 yıla yakın yaşadığı tapu sorunu çözüldü. Dönüşümle bölgedeki gecekonduların yerine site tipi, sosyal donatı alanları olan çok katlı konutlar inşa edildi. Bu konforlu daireler de 137 hak sahibine verildi. Kentsel dönüşümle bölgede 3 bin 500 metrekare kültürel tesis alanı da oluşturuldu.
 

SOKAK İMAR PLANINA GÖRE YENİDEN DÜZENLENDİ

Kepez Belediyesi, bu alana da 1 milyon kitap kapasitesine sahip, 365 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunacak olan ve aynı anda 2 bin 500 kişinin faydalanabileceği Antalya Kütüphanesi’ni inşa etti. Kepez Belediyesi, modern bir şehre dönüşen bölgenin ana ulaşım yolu olan 3700 Sokak’ı da, nüfus artışını dikkate alarak yeniden düzenledi. Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kentsel dönüşüm proje alanındaki yapılaşmanın tamamlanmasından sonra sokağı, imar planındaki kullanımına uygun hale getiriyor
 

YOL DÜZENLEME ÇALIŞMASININ 1. ETABI TAMAM

Yol düzenleme çalışması, 843 metre uzunluğundaki sokağın 425 metrelik bölümünde tamamlandı. Sokağın bu kısmında yol genişliği 8 metreden 25 metreye çıkarıldı. Düzenlemeyle her bir yöndeki trafik için en az iki şeridi bulunan bir yol oluşturuldu. Düzenleme kapsamında dolgu çalışması yapılarak, yol ve binalar arasındaki kot farkı giderildi. Daha sonra zemin tesviyesi yapılan yola, filler malzemesi serildi.  Ardından sokağın 425 metrelik kısmına 13 santimetre kalınlığında 1150 ton sıcak asfalt serildi. Sokağın binaların bulunduğu kısmında 3 metre 10 santimetre uzunluğunda, diğer bölümünde ise 2 metre genişliğinde kaldırım düzenlemesi yapıldı. Aydınlatma direklerinin iletim hatlarının yer altına alındığı 3700 Sokak’ın bir bölümünde, cep otoparkı düzenlemesi de yapıldı. Yol çizgileri yapılan, trafik işaretleri levhaları konulan sokağın yağmur suyu tahliyesi ise yolun hemen yanında yer alan park alanının altından geçen drenaj kanalıyla sağlanacak.
 

HÜRRİYET CADDESİ’NDEN GÜLVEREN’E YOL

Fen İşleri Müdürlüğü,  düzenleme kapsamında Hürriyet Caddesi’nden 3700 Sokak’a, tek yönlü yeni bir yol da açtı. Yol çalışması, caddedeki trafik yükünü azaltmak amacıyla yapıldı.  İmar planı kapsamında 3700 Sokak’ın batı kısmında açılan yeni yol ile Hürriyet Caddesi’nden Gülveren Mahallesi’ne ulaşım imkânı getirildi. Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, 3700 Sokak’ın Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın önündeki bölümünün asfalt ve kaldırımını da önümüzdeki günlerde yapacaklarını ifade etti.
 

YENİ YOL BÖLGENİN TRAFİK YÜKÜNÜ AZALTACAK

Yol genişletme çalışması yapılan sokak, protokol yolu Gazi Bulvarı’nın devamı olan ve Akdeniz Üniversitesi’nin kuzeyinde yer alan Hürriyet Caddesi ile Akdeniz Sanayi’ye ulaşımı sağlayan 75. Yıl Caddesi arasında da ulaşım sağlıyor. Bu özelliği sokağın bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltması bekleniyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü de, hem 3700 Sokak’ta hem de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kapılarını açacak olan Antalya Kütüphanesi’nin çevresinde peyzaj düzenlemesi yapıyor.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.