Bakan Işıkhan: 272 bin 419 eleman ihtiyacı tespit ettik

 

12 Ekim 2023
Bakan Işıkhan: 272 bin 419 eleman ihtiyacı tespit ettik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İş gücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ederek iş arayan vatandaşlarımızın istihdama katılımlarını kolaylaştırıcı adımlar atmaya devam ediyoruz. En fazla işçi talep eden sektörler ve en fazla işçi aranan meslekleri belirlemek amacıyla İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması'nın 2023 yılı 3'üncü çeyrek sonuç raporu yayımlandı. Araştırma kapsamında 1 ve üzeri çalışanı bulunan 16 bin 778 işletmeyle iletişime geçerek 272 bin 419 açık iş (işveren tarafından talep edilen-ihtiyaç duyulan eleman) tespit ettik" dedi.

 

Bakan Işıkhan, araştırma sonuçlarına ve açık iş imkanlarına; 'https://www.iskur.gov.tr/kurumsal-bilgi/istatistikler' ve 'https://esube.iskur.gov.tr' internet adreslerinden ulaşılabileceğini belirtti.

AÇIK İŞ YÜZDE 29,3 ARTTI

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, açık iş sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29,3 oranında artış gösterdi. Açık iş oranının en yüksek olduğu sektörlerin başında; bilgi ve iletişim, inşaat ve imalat sektörleri geliyor. Açık iş oranının en yüksek olduğu mesleklerin başında ise özel güvenlik görevlisi (silahsız), garson (servis elemanı) ve paketleme işçisi meslekleri yer alıyor.

 

KAYNAK DHA

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.