Antalya’yı bilim heyecanı sardı

 

17 Ekim 2023
Antalya’yı bilim heyecanı sardı

Her yaşa hitap eden yüzlerce bilimsel atölyeler, bilim gösterileri ve yeni teknoloji ürünlerinin sergileneceği 2. Antalya Bilim Festivali, 50 bin metrekarelik alanıyla bilim heyecanı yaşatacak

 

Kepez Belediyesi’nin 19-22 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği Antalya Bilim Festivali, genişletilen etkinlik alanıyla daha çok bilim gösterileriyle ziyaretçilerine heyecan dolu anlar yaşatacak. Dokumapark’ın batısında 7 bin ton sıcak asfalt dökülerek toplam festival alanının 50 bin metrekareye çıkartılmasıyla, aynı anda 150 bin kişiye hitap edilebilecek. Türkiye savunma sanayisinin ürettiği helikopter, zırhlı araçlar, füzeler başta olmak üzere yeni teknoloji ürünlerinin sergilerinin yanı sıra, kurulan sahnede eğlenceli vakit geçirme imkanı sunulacak.

 

BİLİM GÖSTERİLERİ

Ev sahipliği yapan Kepez Belediyesi’nin Antalya Bilim Merkezi, 27 farklı atölyelerinin eğitim çalışmalarını, 130 üniversiteli öğrenci takviyesi ile sunacak. Ayrıca TÜBİTAK, 34 farklı okul, üniversiteler de kendi atölyelerini uygulayacak. TÜBİTAK kendi standında çeşitli bilim gösterileri yapacakken, bir yandan da robot gösterileri ve simülasyon deneyimi yaşatılacak. Merkezin Bilim ve Teknoloji Tırı’nı merak edenler rehberler eşliğinde gezebilecekken, 100’e yakın otobüs merkez ve ilçe okullardan öğrenci taşıyacak.

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.