KEPEZ’DEN ATA SPORUNA TESİS DESTEĞİ

Kepez Belediyesinden ata sporu yağlı güreşe tesis desteği geldi. Varsak bölgesine, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin düzenlendiği er meydanı gibi bir tesis yapıldı. İnşaat çalışmalarından sonra Varsak er meydanının çim ekimi de tamamlandı. 

24 Ekim 2023
KEPEZ’DEN ATA SPORUNA TESİS DESTEĞİ

 Yörük kültürüyle bilinen Antalya’da, ata sporu yağlı güreş çok seviliyor. Bu sevgi de, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ‘başpehlivanlık’ başarısını Antalya’ya getiriyor. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, son yıllarda finalde en çok Antalya'dan başpehlivanlar güreşiyor. Recep Gürbüz, Cengiz Elbeye, Hasan Tuna gibi efsane başpehlivanların çıktığı Antalya’ya, aktif olarak güreş hayatlarını sürdüren Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Osman Aynur, Mehmet Yeşil Yeşil gibi isimler de başpehlivanlık heyecanı yaşattı. Kepez Belediyesi de, şehre yağlı güreşteki başarısına uygun bir tesis kazandırdı.

KEPEZ’DEN BAŞPEHLİVANLAR ÇIKACAK

 Yağlı güreşlerin çok sevildiği Varsak bölgesine güreş sahası inşa edildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, Varsak bölgesine sözü olan güreş sahası, sadece ata sporu güreşe özgü bir tesis olacak. Varsak Güreş Sahası’nda, hem güreş organizasyonu düzenlenebilecek hem de pehlivanlar antrenmanlarını yapabilecek. Bu tesis, aynı zamanda Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, Antalya’ya başpehlivanlık heyecanı yaşatacak pehlivanların yetişmesine katkı sağlayacak.
 Varsak sakinleri de, Ramazan Bayramı’nda düzenledikleri yağlı güreş etkinliğini artık parklarda değil, Kırkpınar er meydanı gibi bir alanda gerçekleştirebilecek.

VARSAK ER MEYDANI ÇİMLENDİ

Ata sporu güreşin gelişmesine, yaşatılmasına katkı sunacak olan Varsak Güreş Sahası, Aktoprak Mahallesi Şehit Bülent Alkan Caddesi’nde 5 bin 517 m2 alana inşa edildi. İnşaat çalışmaları tamamlanan güreş sahasının 627 koltuklu betonarme kapalı tribünü bulunuyor. Tesisin seyirci kapasitesi, portatif tribünlerle artırabilecek. Kapalı tribünün altında ise hakem ve soyunma odalarıyla, lavabolar bulunuyor. Tesisin,  genişliği 70 metre, uzunluğu 80 metre olan çim sahasının büyüklüğü 2 bin metre kare…
Yüklenici firma, güreş sahasının betonarme, karkas imalatları, ince işçiliği ve cevre düzenleme çalışmalarını büyük oranda tamamladı. Tesisin, çim sahası da yapıldı. İş makinelerinin yardımıyla, tesviyesi ve sulama alt yapısı yapılan sahaya çim ekildi. 

ANTALYA’NIN PEHLİVANLAR DİYARI MARKASINA YAKIŞIR TESİS

Başkan Hakan Tütüncü de açıklamasında, ata sporu güreşin gelişmesine ve geleceğin başpehlivanlarının yetişmesine katkı sağlayacak olan Varsak Güreş Sahası’nı, önümüzdeki aylarda güzel bir yağlı güreş etkinliğiyle hizmete açacaklarını söyledi.   
Antalya’ya, yağlı güreşteki başarısına yakışır bir tesis yaptıklarını belirten Başkan Tütüncü, “Yağlı güreş şehrimizde çok seviliyor. Antalyalı pehlivanlar, Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde önemli başarılara imza atıyor. Yağlı güreşe yoğun ilginin olduğu bir şehre, Kırkpınar er meydanı gibi bir saha yakışır dedik ve Varsak Güreş Sahası yaptık.  Artık kentte, güreş organizasyonları futbol sahalarında, park alanlarında değil, Kırkpınar er meydanı gibi bir tesiste düzenlenecek. Geleceğin başpehlivan adaylarımız güreş sahamızda antrenmanlarınıda yapabilecek.  Umarım, Varsak Güreş Sahamızda,  zaman içerisinde Recep Gürbüz, Cengiz Elbeye gibi efsane başpehlivanlar yetişir.” açıklamasını yaptı.
Tütüncü, güreş sahasında düzenleyecekleri Geleneksel Varsak Yağlı Güreşleri’nin,  yağlı güreşte önemli bir etkinlik olacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.