TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİNİN 60.YILI KONFERANSI İSTANBUL’DA YAPILDI

İstanbul Kent Üniversitesi, Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı ve BDU Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği konferans, “Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerinin 60. Yılı Konferansı”, 24 Ekim’de İstanbul Kent Üniversitesi’nin Kağıthane Yerleşkesi’nde yapıldı. 

26 Ekim 2023
TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİNİN 60.YILI KONFERANSI İSTANBUL’DA YAPILDI

 TASAM, ULESAM ve Kent USAM’ında paydaş olduğu konferansa, büyükelçiler, diplomatlar, akademisyenler, bürokratlar, uzmanlar, ekonomistler ve öğrenciler katıldı.  Konferansın ilk açılış konuşmasını BDU Diplomatlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Musa Karademir yaptı. Karademir, “AB’nin elististleştiğini ve AB’nin günün koşullarına cevap verebilen siyasi ve askeri güçten yoksun olduğunu” belirtti.

 İkinci açılış konuşmasını ise Rektör Prof. Dr. M. Necmettin Atsü yaptı. Atsü, “Türkiye-AB ilişkilerinin gelişmesi konusunda iyimser olmak istediğini” söyledi. Toplantının diğer bir açılış konuşmacısı ise TASAM Başkanı Süleyman Şensoy’du. Şensoy, “Avrupa Birliği’nin bugün durgun ve gelişmeye kapalı bir yapıya dönüştüğünü” anlattı.

 Konferansta, Türkiye Cumhuriyeti Endonezya/Cakarta Büyükelçisi Prof. Dr. Talip Küçükcan online bağlanarak ; “Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri burada da ciddi şekilde önemseniyor ve gelişmeler takip ediliyor.” dedi.

 Türkiye Cumhuriyeti OECD Daimi Temsilcisi ve Büyükelçisi Prof. Dr. Kerem Alkin’de yaptığı konuşmada; “OECD’nin Asya-Pasifik ilişkilerini geliştirdiğini” belirtti. Açılış konuşmalarının ardından, İstanbul Kent Üniversitesi İİSBF Dekanı Prof. Dr. Hasret Çomak’ın oturum başkanlığında, konuşmacılar sırasıyla Türkiye-AB İlişkileri, AB, uluslararası ilişkiler ve jeopolitik, jeo-straejik konuları ele aldılar.

 İstinye Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fahri Erenel, “AB Savunma Politikaları, NATO Jeopolitiği ve Türkiye’nin Yeni Güvenlik Rolü”,

 Yeditepe Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Tansi, “Türkiye-AB İlişkilerinin 60 Yıllık Serüveni”,

 İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, “Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi, Serbest Dolaşım ve Tam Üyelik Yolunun Açılması”,

 Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Doktorant Ayşe Kaşıkırık, “AB ve Türkiye Arasında Sosyal Politikaların Uyumu ve Kapsayıcılık”,

 Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Güney Ferhat Batı, “AB’nin Balkanlar’da Jeopolitik, Güvenlik ve Stratejik Perspektifi”,

 Siyaset Bilimci Dr. Ayhan Koç, “AB’nin Genişleme ve Derinleşme Paradoksu ve Avrupa Siyasi Topluluğu’nun Geleceğini” anlattılar.

 Konferansta konuşmacılar, Cumhuriyetimizin “Yüz”üncü yılını ayrı ayrı kutladılar.

 Konferansın soru-cevap kısmında öğrencilerden ve katılımcılardan gelen sorular, verilen cevaplarla interaktif bir şekilde sürdü. Konferans konuşmacılara verilen “Teşekkür Plaketi” ve ardından yenilen öğle yemeği ile sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.