CHP Antalya Mv. Aliye Coşar "CUMHURİYET ÖĞRETMENLERİ YALNIZ DEĞİLDİR."

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar’ın, Cumhuriyet Bayramı töreninde yaptığı konuşma sonrası göz altına alınan Emine öğretmen hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

31 Ekim 2023
CHP Antalya Mv. Aliye Coşar "CUMHURİYET ÖĞRETMENLERİ YALNIZ DEĞİLDİR."

Milletvekili Aliye Coşar: “Antalya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde yaptığı konuşma sonrası göz altına alınan Emine öğretmenimizin yaptığı konuşma noktasından, virgülüne kadar doğrudur. Bir cumhuriyet öğretmeninin, Türkiye Cumhuriyeti’ni, cumhuriyet değerlerini, Atatürk devrimlerini savunmasından daha doğal bir şey olamaz, asıl aksini düşünmek bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladığımız bu günlerde, tarikat ve cemaatlere eğitim sistemimizi teslim eden, yargıyı baskı ve talimat altına alan, millet iradesini yok sayarak cezaevlerinde tutan, fikri hür vicdanı hür vatandaşların ifade özgürlüğüne göz altını reva gören AKP zihniyetinin Türkiye Yüzyılı, istibdat yönetimidir. 

Cumhuriyet kazanımlarının her gün yok edilmek istendiği karanlık günlerden geçmekteyiz.

Cumhuriyet değerleri ile hesaplaşma derdindeki AKP zihniyeti, Cumhuriyet aydınlanmasının önündeki geçici bir sisten farklı değildir, bu karanlık sis, cumhuriyet öğretmenlerimizin ve onların yetiştirdiği gençler sayesinde dağılacaktır.

Emine öğretmenimize karşı göz altı işlemi yapan kolluğun basın açıklaması da adeta bir faciadır. “Bir şahsı yakaladıklarını” açıkladıklarını basın açıklaması metninde yer veren Emniyet, sanki bir kaçak, bir devlet düşmanı yakalamış edasına bürünmüştür, kolluk eğer birilerini yakalamak istiyorsa her gün sosyal medyada Türkiye Cumhuriyeti’ne, Cumhuriyet değerlerine, Atatürk’e hakaret eden yozlaşmış zihniyete sahip kişileri yakalayabilir.

AKP’nin yarattığı bu karanlıktan elbette Cumhuriyet bilimle, sanatla, hukukla, demokrasiyle, çağdaş ve laik eğitimle çıkacak ve ilelebet yaşayacaktır” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.