YUSUF ZİYA ÖNER FEN LİSESİ ŞİDDET İDDİALARINA CEVAP

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Döşemealtı’ndaki Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı’nın adının geçtiği öğrenciye şiddet olayının bir sendika tarafından manipüle edildiğini belirterek, yapılanın yargısız infaz girişimi olduğunu dile getirdi. 

03 Kasım 2023
YUSUF ZİYA ÖNER FEN LİSESİ ŞİDDET İDDİALARINA CEVAP

 Memur Sen Antalya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi’ndeki şiddet iddiaları ile ilgili açıklamada bulundu. Miran, “Kendisini idarenin ve adli hukukun yerine koyarak, henüz kesinleşmemiş bir konuda insafsızca linç girişiminde bulunan bu sendikamsı yapı müdür başyardımcısını ve tüm öğretmenleri hedefe oturtarak olayı çarpıtmaktadır. Bu tür açıklamalar eğitimin niteliğine, kurumsal bütünlüğüne hiçbir katkı vermemektedir. Bilakis öğretmenleri hedefe oturtup, mesleki motivasyonu düşürecek ve öğretmenlik mesleğini örseleyecek açıklamalardır” dedi.

‘Şiddeti en sert şekilde reddederiz’

Başkan Miran açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Antalya’da bir özel okulda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı töreninde marjinal bir siyasi parti açıklaması olabilecek bir metnin okunmasını alkışlayıp aklına pedagojiyi getirmeyen, çocukların dağa kaçırılması için terör örgütü tarafından kurulan kirli tezgahın parçası olmuş yandaşlarına pedagoji ve liyakatten bahsetmek aklına gelmeyenlerin, gerçekleşmiş olması herkesi üzecek bir olay üzerinden giriştiği dezenformasyon bu sendikamsı yapının bilindik eylemidir. Eğitimcilerin şiddet eylemleri içinde en büyük rahatsızlığı, olanı biteni tam olarak anlamadan yapılan değerlendirmeler ve yargısız infaz girişimleridir. Eğitim Bir Sen olarak eğitim ve şiddetin yan yana getirilmesi düşünülemez kavramlar olduğu herkes tarafından bilinmelidir. Eğitimcilere uygulanan şiddeti reddettiğimiz gibi milletimizin en kıymetli varlıkları olan çocuklarımıza uygulanacak şiddeti de en sert şekilde reddederiz. Yusuf Ziya Öner Fen Lisesinde gerçekleştiği iddia edilen şiddet olayının ciddi bir şekilde araştırılmasını ve en doğru karara ulaşılmasını bekliyoruz”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.