SVETLANA DEMİRTAŞ SHUMİNA KİMDİR?

 

20 Kasım 2023
SVETLANA DEMİRTAŞ SHUMİNA KİMDİR?

 Svetlana Demirtaş Shumina Rusya doğumludur. Rusya'da Rus dili ve edebiyatı öğretmenliğini üstün başarı ile bitirip 2005'te Antalya’ya yerleşmiştir.

 2005 yılında yerleştiği Antalya'da Türkçe’yi iyi seviyede öğrendikten sonra diplomasının denkliğini alıp  en bilinen üniversitelerden birinin bünyesinde bulunan kursta, daha sonra ise özel bir kolejde çalışmıştır.

 Çalıştığı okulun Türk  öğrencilerini Rusça’yı pekiştirmeleri ve Rus kültürünü tanımaları için Moskova ve St.Petersburg'daki kardeş okullara eğitime ve geziye götürmüştür.

 Şu anda Rus derneğinde görev almakta, yetişkinlere ve çocuklara ders vermektedir. Aynı zamanda psikoloji öğrencisi olarak eğitim hayatına devam etmektedir.

 Diğer yandan Konyaaltı belediyesi' nin Dostluk korosunda solisttir. Çeşitli etkinliklerde sunuculuk ve çevirmenlik yapmaktadır.

 Evli ve iki çocuk annesidir. Türkiye’yi ikinci memleketi olarak gören Svetlana Demirtaş Shumina, eğitimli, sosyal, dürüst, yardımsever, insancıl olarak bilinmektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.