ANTALYA BİLİM MERKEZİ İLE ÇOCUKLAR GÖKYÜZÜNE DOKUNUYOR

Gök bilimine meraklı çocuklar, Antalya Bilim Merkezi’nde evrenin en ihtişamlı patlaması olan süpernovaları öğrenirken analitik düşünme becerisi kazanıyor. 

18 Aralık 2023
ANTALYA BİLİM MERKEZİ İLE ÇOCUKLAR GÖKYÜZÜNE DOKUNUYOR

 Antalya Bilim Merkezi’nin astronomi atölyesi, gökbilimine meraklı 7-14 yaş arasındaki çocukların gözdesi oldu. Gündüz ve gece gökyüzünde gördükleri gökcisimlerini merak eden çocuklar, güneşin günlük hareketinden güneş saati tasarımını, yıldızların mevsimlik hareketinden gök atlasını, geçmişten günümüze roketleri anlayarak roket modellerini, evrenin en ihtişamlı patlamaları olan süpernovaları öğreniyorlar. Antalya Bilim Merkezi’nde çocuklar öğrenirken,  bir yandan da analitik düşünme becerisi de kazanıyorlar.

HEYECANLI GÖKYÜZÜ SERÜVENİ

 Öğrencilerin ve gençlerin doğayı ve gökyüzünü tanıyıp anlama serüvenlerine katkı sağlayan atölyede, gündelik hayatta kullanılabilecek araç gereçleri tasarlayıp, kullanarak bilimin temellerini öğreniyorlar. Dünya-Ay-Güneş üçlü sisteminden başlayarak yıldızlara, galaksilere ve evrenin kendisine olan heyecanlı bir serüvene davet ettiklerini belirten atölye lideri Yüksek Astrofizikçi Cihad Deniz,  “Katılımcılar bu bilgileri somutlaştırma yolunda ilerlerken, tasarım yetenekleri gelişiyor. Astronomi atölyemiz; Geceleri neden karanlık olur? Kutup yıldızı en parlak yıldız mıdır? veya Ay neden bizi takip ediyor?" gibi soruların cevaplarını arayanları bekliyor.” diye konuştu.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.