BAKAN TUNÇ'TAN KRİTİK AÇIKLAMA! MAHKUMLARA GENEL AF NE ZAMAN ÇIKACAK?

8 yargı paketi maddeleri belli olurken, genel affın bu düzenlemenin içinde yer alıp almayacağı merak konusu oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç geçtiğimiz günlerde genel affa ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. 

21 Aralık 2023
BAKAN TUNÇ'TAN KRİTİK AÇIKLAMA! MAHKUMLARA GENEL AF NE ZAMAN ÇIKACAK?

Adalet Bakanı Tunç;

"Yargı Reformu Strateji Belgemiz ve İnsan Hakları Eylem Planı, Türkiye Yüzyılı' nın ilk belgeleri olacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mız kamuoyuyla paylaştıktan sonra o hedefler doğrultusunda biz yasamayı ilgilendiren hususları milletvekillerimizin takdirine sunacağız, yürütmeyi ilgilendiren idari uygulamaları da yürütme olarak hangi bakanlığa düşüyorsa bunların bir hedef olarak gerçekleşmesi için gayret içerisinde olacağız." Diyen Bakan Tunç kısa süre içerisinde TBMM'ye sunulacak pakette cezaevinde mahkum olan tutuklular ile ilgili genel affın gündemde olmadığını dile getirdi.

 

Ayrıca 8.Yargı paketine ilişkin çalışmaların sürdüğünü bildiren Tunç, düzenlemeler arasında yargı uygulamalarını ilgilendiren birçok hususun yer aldığını söyledi.  Yeni yargı paketinin Ocak ayı itibarıyla girmesi bekleniyor

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.