Tütüncü: “ANTİKAD toplumun bütün kesimlerini buluşturuyor”

Antalya İş Kadınları Derneği’nin, 2023 Gala ve Ödül Gecesi’nde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ANTİKAD’ın toplumun bütün kesimlerini bir araya getirdiğini ve bunun çok kıymetli olduğunu söyledi. 

27 Aralık 2023
Tütüncü: “ANTİKAD toplumun bütün kesimlerini buluşturuyor”

 Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya İş Kadınları Derneği’nin (ANTİKAD), 2023 Gala ve Ödül Gecesi’ne katıldı. Gala gecesinde yaptığı konuşmada tarihte kadınların başarı yolculuklarını anlatan Başkan Tütüncü, “Mazisi insanlık tarihi kadar eski milletimiz medeniyet yolculuğunu hep kadınlarla, hanımefendilerle zenginleştirmiştir. Kadınlar bizim medeniyetimizin her zaman ışıkları olmuşlar. Milli mücadeleye baktığımız zaman kadını ve erkeğiyle topyekün bir mücadelenin neticesi olarak Cumhuriyeti kurduğumuzu ve bugünlere yine omuz omuza getirdiğimizi görüyoruz. Kadın erkek ayrımının toplumsal planda asla olmadığı bir gelecek hayal ettiğimizi hepimiz ifade ediyoruz. ANTİKAD, Antalya’nın çok kıymetli iş kadınları şehrimizde bu farkındalığa bence en güzel vurgu yapan gurupların başında geliyor. “ dedi. 


KADINLAR ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR 
 Kadınların üstlendikleri her görevi kusursuz olarak yerine getirdiğini bildiren Başkan Tütüncü, “2009 yılında belediye başkanı olduğumda o zamanın Kepez’i gecekonduları ve olumsuzluklarıyla anılıyordu.  Üç alanda çok büyük bir efor ortaya koymamız gerekiyordu. Mülkiyet ve tapu, imar ve şehircilik ve üçüncüsü de yatırımlardı. Bu üç zor alanın başına da üç başarılı hanımefendiyi  getirdik. Çünkü biliyoruz ki; kadınların dokunduğu her yer cennetten bir köşeye dönüyor. Eğer bir yerde bir sorun varsa, oraya hanımefendileri görevlendirirseniz onlar anne şefkati, kadın zarafeti ile en güzel formülleri buluyorlar. Bugün başarılarımızdaki en önemli nokta 3 kadın arkadaşımızın özveriyle çalışmalarıdır. Kadının dokunduğu her yer cennetten bir köşeye dönüyor ya;  işte kadınların da kent yönetimine aktif ve etkin katılmalarının da çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. “ diye konuştu. 


KEPEZ KADIN KOORDİNASYON MERKEZİ 
 Kepez’de kadıların bir araya gelerek koordinasyon merkezi kurduklarını bildiren Başkan Tütüncü, “Kadın Koordinasyon Merkezi kültür sanattan spora kadar, kadın emeğinin ekonomik bir değere kavuşmasına, kadınların şehre karar alma mekanizmalarında doğrudan elinin dokunmasına kadar birçok alanda örnek çalışmalar yaptılar. “ dedi. ANTİKAD’ın toplumun bütün kesimlerini bir araya getirdiğine değinen Başkan Tütüncü, bunun çok kıymetli olduğunu sözlerine ekledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir.’ sözlerini hatırlatan Başkan Tütüncü, son yıllarda ülkemizin göğsünü kabartan çok önemli başarıları görmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Özellikle bilişim, yazılım, kodlama, tasarım alanlarında, yeni yeni inovatif fikirlerin geliştirilmesi konusunda özellikle Türk gençlerinin bütün dünyada muteber işler yaptığını görüyoruz. Antalya Bilimfest’te gördüğümüz manzara  tamda bu… Burada gördüğümüz manzara şu; özellikle hanımefendilerin, kız öğrencilerimizin çok önemli başarılara imza attığını görmekten dolayı mutluluk duyuyorum. “diye konuştu. 
 Antalya İş Kadınları Derneği ANTİKAD'ın 2023 Gala Gecesi’nde Cumhuriyetin 100. Yılında ülke ekonomisine katkı veren, çalışmalarıyla bilim dünyasına iz bırakan kadınlar ödüllendirildi. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.