Gazeteci ve Basın Danışmanı Serkan Candaş’a tuzak ve şantaj

Son 1 yıldır Instagram üzerinden yaşanan dolandırıcılık yönünde mesajlar atılarak Instagram kullanıcılarının hesabı çalınıyor… 

28 Aralık 2023
Gazeteci ve Basın Danışmanı Serkan Candaş’a tuzak ve şantaj

Mevzu bahis dolandırıcılıkta kullanıcılara haklarında kötü yorumların olduğu, ‘Şikâyet Var’ sitesinde yayınlandığını ve sosyal mecralarda yayıldığı söyleniyor.

Hedef seçilen sosyal medya kullanıcısına hakkında şikâyet olduğuna ilişkin sahte ekran görüntüsü atılıyor. Sahte ekran görüntüsü atan kişiler sözüm ona size iyilik olsun diye gönderdiğini sizi bilgilendirdiğini beyan ediyor. Sonrasında açılmış bir dizi sahte hesap üzerinden binlerce hakaret dolu mesajlar gönderilerek hedef kişilerin panik olmasına sebep oluyorlar. Sözüm ona Şikâyet Var hesabı üzerinden, söz konusu kişi hakkında "Kocamla konuşmalarını yakaladım. Bu kadın ahlaksız bir kadın, evli bir adamla konuşmak nasıl ahlaksızlık " şeklinde vb. şikâyet açıldığı söyleniyor. Söz konusu kişiye şikâyeti kaldırması yönünde bir link gönderiliyor. Uzmanlar gönderilen bu linke kesinlikle tıklanmamasını belirtiyor.

Elimizde çıplak fotoğrafların var

Daha önce birçok dolandırıcılık yöntemi deneyen dolandırıcılar,  fotoğraflarınız Tinder'da kullanılmış diyerek link gönderip buradan ulaşabilirsiniz yöntemini denemişlerdi. Her gecen gün değişik dolandırıcılık yöntemini deneyen dolandırıcıların yeni yöntemini ise "Elimizde Çıplak Fotoğrafın Var"!

Geçtiğimiz günlerde gazeteci ve basın danışmanı Serkan Candaş'da dolandırıcıların sosyal medya hesabını çalma girişimiyle karşı karşıya kaldı.

Sosyal medya hesabı dolandırıcıların eline geçen Candaş, uzman bir ekip sayesinde 15 dakika içerisinde müdahale ederek hesabını geri aldı. Hesabını geri aldığını dolandırıcıların fark etmediğini ve o sırada kendisine mesaj atıldığını belirten Candaş; "Elimizde çıplak fotoğrafların var, eğer 20 bin dolar vermezsen seni her yerde ifşa ederiz" dediklerini söyledi.

Tuzağa düşmeyin

Dolandırıcıların tuzağına düşmeyip, çıplak fotoğrafın var tehditlerine boyun eğmeyen Serkan Candaş, korkmayınca ve geri adım atmayınca dolandırıcıların önce 20 bin TL’ye düştüğünü sonrada bir anda ortadan yok olduklarını ifade etti. Candaş son olarak; "Yapay zekâ ile artık her şey mümkün bırakın yüzümüzü sesimizi bile kopyalayabilirler bu nedenle bu tür tehditlere saldırılara karşı dikkatli olsunlar ve tuzağa düşmesinler" uyarısında bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.