Dünya Göçmenler günü Antalya’da kutlandı

 

03 Ocak 2024
Dünya Göçmenler günü Antalya’da kutlandı

 

Dünya Göçmenler günü Antalya'da düzenlenen 'Göçmenler Şenliği ve Fotoğraf Sergisi'nde, Konyaaltı Kent Konseyi Yabancılar Meclisi ile Lider Kadınlar Platformu işbirliğiyle gerçekleşen etkinlik, renkli ve coşkulu anlara ev sahipliği yaptı. Feslikan Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, farklı ülkelerden gelen yerleşik yabancılar ve Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi.

 Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Zera Vareldzhi, Kent Konseyi Yabancılar Meclisi ve Lider Kadınlar Platformu olarak farklı kültürlerden gelen insanları bir araya getirerek tanışmalarını, kaynaşmalarını ve Antalyalılarla daha yakın hale gelmelerini sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Vareldzhi, Antalya'da yaşamaktan duydukları mutluluğu da vurguladı.

 Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Ateşoğlu, "Artık yabancı kelimesini duymak istemiyoruz. Farklı ülkelerden, kültürlerden gelen dostlarımızla komşu olduk, aile olduk" diyerek etkinliğin önemine vurgu yaptı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Saday ise Yabancılar Meclisi'nin uyum sağlama çalışmalarını övdü.

 Etkinlikte, Yabancılar Meclisi Korosu ve yerli-yabancı sanatçılar tarafından seslendirilen dünya şarkıları izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Rengârenk yöresel kıyafetli halk dansları gösterilerinin ardından açılan resim ve fotoğraf sergisi ise yerleşik yabancı lider kadınların portreleri ve hikâyeleri ile dikkat çekti, katılımcılar arasında duygusal anlar yaşandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.