MEHMET BALIK: "EMEKLİLER ARASINDAKİ EŞİTSİZLİK VE ADALETSİZLİK GİDERİLMELİDİR"

"Emekliler arasındaki eşitsizlik ve adaletsizlik giderilmelidir" diyen, Birleşik Kamu-iş konfederasyonu eski genel başkanı Mehmet Balık, emekli zammında yapılan düzenlemeyle ilgili bir açıklama yaptı. 

17 Ocak 2024
MEHMET BALIK:  "EMEKLİLER ARASINDAKİ EŞİTSİZLİK VE ADALETSİZLİK GİDERİLMELİDİR"

Mehmet Balık yaptığı açıklamada; 

 "Türkiye’de giderek derinleşen ekonomik kriz, yurttaşları yoksulluğun pençesine hapsederken, bu durumdan en çok etkilenen kesimlerden birisi 16 milyon emekli olmuştur. 
 Hayat pahalılığı her gün, hatta aynı gün içinde hızla artmaya devam ediyor ve özellikle dar gelirlilerin, işçilerin, memurların ve emeklilerin sıkıntısı her geçen gün artıyor.  
 Gerçek enflasyon artışına uygun olarak maaşlarına zam yapılmayan emeklilerin durumu açlık sınırında ya da açlık sınırının altına düşmüştür.  Milyonlarca emekli, dul, yetim çok ciddi bir yoksullaşma yaşamaktadır. 
 2023 Nisan ayında en düşük emekli maaşı 7500 tl iken karşılığı 387 dolar bugün 10.000 liraya yükseltilen emekli maaşının dolar karşılığı 333 dolardır. Dolayısıyla en düşük emekli maaşındaki kayıp 54 dolar yani emeklinin kaybı 1620 liradır.
 Emeklilerimizin insanca ücret düzeyine kavuşmaktan başka seçenekleri kalmamıştır acilen emeklilerin yaşam şartlarının düzeltilmesini ve emeklileri arasında ikramiye ayrımcılığının kaldırılmalıdır" dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.