TÜTÜNCÜ’NÜN RAKİBİ KİM OLACAK?

 

18 Ocak 2024
TÜTÜNCÜ’NÜN RAKİBİ KİM OLACAK?

 31 Martta ki seçimler yaklaşırken, Antalya adayları büyük bir merak konusu olmaya başladı. Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediyesi Adayını, tahmin ettiğimiz gibi mevcut Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü olarak açıkladı. İYİ Parti ise eski Antalya Milletvekili Dr. Nesrin Ünal’ı aday olarak gösterdi. CHP’nin adayı ise henüz netleşmedi.

 Daha öncede söylediğimiz gibi, Ak Parti’nin aday gösterebileceği en iyi isim Kepez ilçesinde ki hizmetleri ve halkla olan iletişimiyle sevilen bir başkan olan Hakan Tütüncü’ydü. Hakan Tütüncü’ye karşı CHP’nin en büyük kozu ise Ümit Uysal. İki isminde destekçisi bir hayli yüksekken, CHP’nin Ümit Uysal’ı aday göstermemesi, Hakan Tütüncü’nün seçime girmeden seçimi kazanması demek. Eğer Ümit Uysal aday gösterilse sonucu tahmin etmek bir hayli zor olacak. CHP’nin Kemer’de Mustafa Gül’ü aday göstermeyerek yaptığı hatayı büyükşehir’de de tekrarlaması partide büyük kayıplara neden olabilir. Kazanabilecek aday arayışında şu an’a kadar açıklanması gereken isim Ümit Uysal iken, bu açıklamanın bu kadar uzatılmış olması anlaşılabilecek bir durum değil.

  İş insanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu, “Bir süredir, partimizin karar mercilerinde Büyükşehir başkan adaylıkları konusunda bir tereddüt, bir kanaat oluşturamamak gibi bir belirsizlik olduğunu değerlendiriyorum. Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığından partimizin önünü açmak, tartışmaların sonlanmasına katkı sağlamak adına Değerli Başkanımız Ümit Uysal lehine çekiliyorum.” Sözleriyle, Ümit Uysal lehine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını geri çekti ve Muratpaşa’ya aday olduğunu açıkladı. Herkes Ümit Uysal’ın yolunu açmaya çalışırken, parti yetkilileri çok seçenek varmışçasına halen karar vermeye çalışıyor. Büyük bir merakla beklenen aday’ın kim olacağı şu an için bilinmiyor. Ama söyleyebileceğimiz tek bir cümle var. Doğru aday Ümit Uysal…

07HABER

GENEL YAYIN YÖNETMENİ

SEMA KANALICI

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.