SÖYLENEN HİÇBİR SÖZ TUTULMADI

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğünde meydana gelen depremin yıldönümünde İl Başkanlığı önünde saat 04.17’de o gün 11 ilimizde hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşu ve anma programı düzenlendi. 

06 Şubat 2024
SÖYLENEN HİÇBİR SÖZ TUTULMADI

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, il binası önünde yaptığı konuşmasında; “Depremlerin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen depremzedelerin birinci yılında, yaralar halen kanarken geçen 1 yılda hala değişen hiçbir şey olmadığını gördük. Söylenen hiçbir söz tutulmadı. Ölen ve kayıp olan insanların Rakamlar bile doğru verilmedi”dedi.

 İl Başkanı Nail Kamacı, “6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğünde aynı gün 9 saat sonrasında, merkez üssü Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde iki deprem yaşadık. Bu iki büyük deprem başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ olmak üzere etkiledi. Bu 11 il demek. Depremin yıl dönümünde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine ve sevenlerine sabır diliyoruz.” Dedi.

 

300 BİNDEN DAHA FAZLA CANIMIZI KAYBETTİK

Depremlerin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen depremzedelerin birinci yılında, yaralar halen kanarken geçen 1 yılda hala değişen hiçbir şey olmadığını gördük. Söylenen hiçbir söz tutulmadı. Ölen ve kayıp olan insanların Rakamlar bile doğru verilmedi. Resmi kayıtlara göre 50 bin 783 vatandaşımızın hayatını kaybetti depremde aslında kaybettiğimiz insan sayısı resmî açıklanan rakamların kat ve kat fazlası.  AKP’nin İstanbul adayı eski Çevre Şehircilik Bakanı ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum geçen bir TV programında ağzından 130 bin vatandaşımızı kaybettik dedi.130 bin değil 300 binden daha fazla canımızı kaybettik biz. Hala mezarı olmayan, sağ çıkan ama bulunamayan insanlarımız, kaybolan çocuklarımız var. Diyen Kamacı, “Aile Bakanlığı 11 Ocak 2024 günü yaptığı açıklamada 'Kayıp depremzede çocuğumuz yok'' derken. En küçüğü 6 aylık, en büyüğü 17 yaşında çocuklar bu ülkede hala kayıp bulunamıyor. 11 ilde 38’i çocuk olmak üzere hala kayıp olan 145 kişi nerede? Yetmiyormuş gibi AKP ve MHP kayıp çocukların bulunması için verilen önergeyi mecliste reddediyor. Aileler haykırıyor, 'Birinci yıl dolarsa 'öldü' denilecek, kayıp statüsünden çıkarılacak vatandaşlarımız var. Ama iktidarın umurunda değil” diye konuştu.

-KAMACI “ONLAR YARDIMA MUHTAÇ BIRAKMIŞTIR”

Kamacı, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak depremin ilk anından itibaren milletimizin yanındaydık ve olmaya da devam edeceğiz. Peki ya iktidar ne yaptı? Cumhurbaşkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kalıcı konutların bir yıl içinde tamamlanacağı vaat edilen edilmesine rağmen bu konutlar nerede? Peki bu insanlar hala neden sosyal hayatlarına dönemediler. Hala konteynerlerde çadırlarda, kış günü soğukta, açlıkla sefaletle yaşam mücadelesi veriyorlar. Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP yönetimi, depremzedelerin umutlarıyla oynamış, onları yardıma muhtaç bırakmıştır.

-KAMACI “İNSANLARIMIZ CANSIZ YATARKEN, ONLAR KONUT PAZARLAMA İŞİNE GİRİŞTİLER”

Kamacı, “Halk deprem bölgelerinde yağmur ve soğuk altında titrerken, çadır dağıtması beklenen Kızılay elindeki çadırları sattı. Devletten yardım bekleyen, çadır bekleyen, konteyner, çorba, çay bekleyen, sıcak battaniye bekleyen milletimizin yanında olmadılar. 100 milyon tonluk moloz yığını varken, o molozların altında insanımız cansız yatarken, onlar konut pazarlama işine giriştiler.” Diye devam etti.

 

 

HALKA YALAN SÖYLEDİLER!

Kamacı son olarak;  “Çünkü bu iktidarın tek dertleri seçim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay için "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı dedi. Yani diyor ki; ‘Bizi seçmezseniz, size hizmet getirmeyiz.’  İnsanların acılarının üzerinden oy istiyor. Bizi seçin size hizmet edelim diyor. Halk bunu unutmaz. Siyasi şantaja halk göz yummaz.  Biz Halkımızla birlikte çektiğimiz acıları, yaşadığımız felaketi asla halktan saklamayacağız. Milletimizin kanayan yaralarına merhem olduk ve olmaya devam edeceğiz.  Bizler İktidar gibi ' depremden sonra önlemler alacağız’ diye halktan vergi toplayıp, bir kez daha çarçur etmelerine izin vermeyeceğiz. Deprem bölgesindeki 11 ilimizde vatandaşın hakkını ve hukukunu savunmak Cumhuriyet Halk Partisinin boynunun borcudur. Bizler bu depremi unutmadık. Unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu bilim düşmanı, rant için, para için insanların ölümüne sebep olan iktidara mesajımızdır” diye konuşmasını sonlandırdı. İl Başkanı Nail Kamacı sabahın bu saatlerinde buraya kadar gelen tüm vatandaşlara ve partililere teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.