Kepez Belediyesi, sel felaketinin izlerini siliyor

Kepez Belediyesi, 3 aylık yağışı 12 saatte alan ilçede selin izlerinin silinmesi için başlatılan çalışmaları hummalı bir şekilde sürdürüyor. 

14 Şubat 2024
Kepez Belediyesi, sel felaketinin izlerini siliyor

 Antalya’nın 5 merkez ilçesini vuran sel felaketinin ardından AFAD Koordinesinde, 426 noktada çalışmalar devam ediyor. 24 saatte 372 kilogram yağış ile en fazla yağmur suyunun düştüğü Kepez’de de selin izleri siliniyor. Meteoroloji’nin 12 Şubat Pazartesi gecesi başlayacak sağanak yağış uyarısı ile teyakkuza geçen Kepez Belediyesi ekipleri, ilçedeki hummalı çalışmalarını sürdürüyor.

 Sel sularının ilçenin cadde ve sokaklarına taşıdığı çöp, moloz ve çamur yığınları, Kepez Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından temizleniyor. Kepez Belediyesi’nin 350 personelinin ve 66 aracın görev yaptığı çalışmalarda, 40 motopomp ve 30 dalgıç pompası ile su birikintilerine müdahale ediliyor.

 Kepez Belediyesi, ilçenin cadde, sokak ve mahallelerinden selin izlerini silmeye çalışırken, AFAD ekipleri de, selden zarar gören ev ve iş yerleri ile tarım arazilerinde hasar tespit çalışmaları gerçekleştiriyor. Ev ve iş yerlerindeki temizlik çalışmalarına AFAD ekipleri de destek oluyor. Sel felaketinde 460 ihbar aldıklarını belirten Kepez Belediyesi yetkilileri, vatandaşların su tahliyeleri ya da diğer ihtiyaç taleplerini 0 555 024 07 07 numaralı whatsapp ihbar hattından yazılı olarak, 0 242 310 58 58 nolu telefon veya sosyal medya hesaplarından bildirebilecekleri duyuruldu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.