AKP'li vekilin iddialarına EKAP numaralarıyla yanıt  

Yağmur suyu ve kanalizasyon temizliği için 5 yılda 6 ihale yapıldı. 

16 Şubat 2024
AKP'li vekilin iddialarına EKAP numaralarıyla yanıt  

 Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Sözcüsü Dr. Cem Oğuz, AKP Antalya Milletvekili Kemal Çelik’in “5 yıl boyunca Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT rögar temizliklerinde hiçbir ihale yapmamıştır” iddialarına yanıt verdi. Çelik’in açıklamalarını talihsiz olarak nitelendiren Oğuz, EKAP numaralarını da vererek Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT işbirliği ile yağmur suyu kanalları ve temizlikleri ile kanalizasyon hatlarının temizliği konusunda 5 yıl boyunca 6 ihaleye çıkıldığını açıkladı. Oğuz, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin afetlere hazır bir belediye olduğunu vurguladı.

 Antalya’da 13 Şubat’ta yaşanan ve Kepez ilçesinde metrekareye 372 kg yağışın düştüğü sel afetinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi sahada çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Çalışmaların ve yardımların koordine edildiği Güneş Mahallesi’ndeki Antalya Büyükşehir Belediyesi Güneş Mahallesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz, AKP Antalya Milletvekili Kemal Çelik’in Antalya’da 5 yıl boyunca yağmur suyu kanallarının temizliğine yönelik hiçbir ihale yapılmadı yönündeki iddialarına cevap verdi. 

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA
Oğuz, şunları söyledi: “Sayın vekil 5 yıl boyunca Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT’ın özellikle rögar temizliği ihalesi yapılmadığı yönünde talihsiz bir açıklama yapmıştır. Oysaki Büyükşehir Belediyemiz, ASAT işbirliği ile yağmur suyu kanallarının temizlikleri, kanalizasyon hatlarının temizliği konusunda 5 yıl boyunca 6 tane ihaleye çıkmıştır. 2019/621326 sayılı EKAP numaralı yağmur suyu hizmetlerinde kullanılmak üzere iş makineleri ve araçların kiralanması ihalesi, yine 2020/616708 EKAP numaralı, 2022/1053746 EKAP numaralı ihale, 2023/1602097 numaralı ihaleler yağmur suyu ile ilgili yapılmış. Kanalizasyon hatları ile ilgili de ihaleler yapılmış. 2020/571486 numaralı EKAP numaralı ihalemiz ve 2022/257985 EKAP numaralı ihalelerimiz ile toplam altı tane bu işle ilgili ihale yapılmıştır.”
VEKİLE YANLIŞ BİLGİ AKTARILMIŞ
Başdanışman Oğuz, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Bu ihalelerle kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarında her yıl ortalama 400 kilometrelik temizlik çalışması gerçekleştirilmiştir. Ayrıca ihaleler dışında da ASAT ekipmanları ve araç gereçlerimizle de sürekli olarak kanal temizliği yapmaktayız. Ne yazık ki sayın vekilimize bu bilgiler yanlış aktarıldığı için böyle talihsiz bir açıklama yapmıştır.”


SEL BÖLGESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Kepez bölgesinde metrekareye 372 kg yağış düşerek bir sel afeti yaşandığına dikkat çeken Oğuz, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ekip ve ekipmanlarıyla sel yaşanan bölgelerde çalışmalarına devam ettiğini anlattı. Oğuz, şu bilgileri verdi: “Başkanımız Muhittin Böcek’in talimatlarıyla hızlı bir şekilde Büyükşehir ve ASAT ekiplerimizle sahaya inildi. En baştan itibaren özellikle su baskınının bertaraf edilmesiyle ilgili çalışmalara hemen girildi. Evlerde ve işyerlerinde yapılan temizlik çalışmalarının da sonuna gelindi. Yiyecek, giyecek, su, ekmek, yakacak gibi ihtiyaçlar evlere ulaştırıldı. Bunun dışında tarımsal alanlarda zarar gören çiftçilerimize destek sağlanıyor. Yine evlerimizin temel ihtiyacı battaniye, yiyecek temizlik gibi tüm ihtiyaçları da ekiplerimiz tarafından karşılanıyor. Sosyal hizmet ekiplerimiz arazide bitirmek üzere çalışmalarını. İhtiyacı olan herkese ulaşılmakta.”
AFETLERE EN HAZIRLIKLI BELEDİYEYİZ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin afetlere hazır bir belediye olduğunu kaydeden Cem Oğuz, Manavgat yangınında bunun sınavının en iyi şekilde verildiğini söyledi. Başkan Muhittin Böcek’in talimatıyla Türkiye’de ilk defa Afet Yönetimi Daire Başkanlığı’nın Antalya Büyükşehir Belediyesinde kurulduğunu söyleyen Oğuz, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığının da yine belediye bünyesinde kurulduğunu söyledi.
“Afetlere karşı tüm hatlarıyla koordinasyonlu şekilde hazırız” diyen Oğuz, “Bunu geçen yılki Kumluca sel afetinde, Manavgat orman yangınında ispatladık, gösterdik. Çalışmalarımız devam ediyor. Birkaç gün içerisinde de Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyacı olan herkesin taleplerini karşılamış olacağız. Sel afetinin yarattığı olumsuz izleri de silmiş olacağız” dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.