Osman Genç: Hızlı Tren, Sivas’ın Kalkınmasına Katkı Sağlayacak

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı, Sivas’ın lojistik ve ulaşım sorunlarını çözüyor. Seyahat süresi 2 saat kısalıyor, ticaret artıyor ve turizm gelişiyor. 

24 Şubat 2024
Osman Genç: Hızlı Tren, Sivas’ın Kalkınmasına Katkı Sağlayacak

Afrika-Türkiye İşbirliği Platformu Başkanı Osman Genç , Ankara- Sivas Hızlı Tren Hattı 'nda gerçekleştirdiği bir seyahatin ardından yaptığı açıklamada, hattın Sivas'ın lojistik ve ulaşım sorunlarını kökten çözüme kavuşturduğunu söyledi.
Genç, "Cumhuriyetimizin 100. Yılında hizmete giren bu eser, Sivas'ımızı Ankara'ya 2 saat yakınlaştırdı. Artık Sivas'tan Ankara'ya hızlı ve konforlu bir şekilde seyahat etmek mümkün. Bu sayede hemşehrilerimiz zaman kazanacak, ticari faaliyetlerimiz artacak ve Sivas'ımız daha da kalkınacak" dedi.
Genç, bu önemli projeyi memlekete kazandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibine Sivaslılar adına şükranlarını sundu. "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'ın liderliğinde Türkiye, her alanda büyük atılımlar yapıyor. Ulaştırma ve altyapı yatırımları da bu atılımların en önemlilerinden biri. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı da bu atılımların somut örneklerinden biridir" diye konuştu.
Genç, hattın Sivas 'ın sadece lojistik ve ulaşımına değil, turizmine de katkı sağlayacağını vurguladı. "Hızlı tren ile Sivas'a ulaşım kolaylaştıkça, şehrimizi ziyaret eden turistlerin sayısı da artacaktır. Bu da Sivas'ın ekonomisine ve kalkınmasına katkıda bulunacaktır" dedi.
Genç, son olarak Sivaslıları bu önemli projeye sahip çıkmaya ve kullanmaya davet etti. "Hızlı trenimiz, Sivas'ımız için büyük bir kazanımdır. Bu kazanımı hep birlikte korumalı ve kollamalıyız" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.