CEM KOTAN CANLI YAYINDA TÜM SORULARI CEVAPLADI

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, katıldığı bir canlı yayında kendisiyle ve projeleriyle ilgili halktan gelen sorulara cevap verirken, “Önümüzdeki 5 yıllık süreçte Konyaaltı’nda çok güzel bir hikaye yazacağız’’ dedi. 

29 Şubat 2024
CEM KOTAN CANLI YAYINDA TÜM SORULARI CEVAPLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, Kanal V televizyonunda Ali Buldu ile Yüksek Tansiyon programına konuk oldu ve izleyicilerden gelen soruları yanıtladı. 

Ali Buldu’nun herhangi bir davası ya da cezası olup olmadığı sorusu üzerine Cem Kotan,  bazı şeylerin özünden saptırılarak başka yönlere çekildiğini, bunların asılsız olduğunu açıkladı. Kotan, “Bir kere böyle bir durum olsa Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başvurunuzu kabul etmez.  YSK’ya verdiğiniz adli sicil kaydınızı alırken geçmiş bütün arşiviniz orada açık açık yazıyor. Bu evrak ilçe başkanlığımıza,  genel merkezimize gider. Buralarda görev yapan partili hukukçularımız bu evrakları kontrol ettikten sonra YSK’ya gönderir, YSK da inceler. Herhangi bir sorun çıkmadı, çünkü böyle bir sorun yok” diye konuştu.

Bazı protesto eylemlerinden dava açıldığını ancak tamamından beraat ettiğini aktaran Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, yakın zamanda hakkında açıldığı iddia edilen bir davayı ise aslında kendisinin açtığını, şikayetçi tarafın kendisi olduğunu hatırlattı. Cem Kotan, şunları anlattı: “Benimle alakası olmayan sahte bir dava dosya numarası alıp üzerinde oynamışlar. İsmimi yazmışlar, sahte bir olay yazmışlar, sahte bir kişiyle yazışmalar yapmışlar. Bununla alakalı şikayetimizi yaptık. Şu anda Cumhuriyet Savcılığı’nda işlemler devam ediyor. Tekrar altını çiziyorum, bu davada şikayetçi olan taraf benim. Diğer davalardan da beraat ettim.” 

GENÇLİĞİM VE SİYASETİM KONYAALTI’NDA GEÇTİ 

Konyaaltı’nın kendisi için hep çok özel bir yer olduğunu dile getiren Cem Kotan, “Liseden beri gençliğim Konyaaltı’nda geçti. Siyasetim de aslına bakarsanız Konyaaltı’nda geçti diyebilirim. Merkez ilçe gençlik kolları başkanıyken beldeler bana bağlıydı. En çok da Konyaaltı bölgesinde çalışmalar yaptım” dedi. Konyaaltı’nın gözünün önünde geliştiğini anlatan Kotan, şunları kaydetti: “Sevdiğim, mutlu olduğum bir yer Konyaaltı. Gençlik kollarından bu yana katkı koymaya çalıştığım yere belediye başkan adayı olmak nasip oldu. 20 yıldır istediğim bir şey nasip oldu.”

Projeleri konusundaki bir soru üzerine de aday adayıyken 100 adet proje geliştirdiklerini ancak sahaya inip halkın ihtiyaç ve taleplerini gördükten sonra bu projelerin çoğunu elediklerini dile getiren Cem Kotan, “Projeler içerisinde şu ana kadar en önemlisinin iletişim olduğunu gördük. Muhittin Başkanımız döneminden bir iletişim alışkanlığı var. Semih Başkan döneminde de belli bir noktaya kadar taşınmış ama bunun gelişmesini isteyen bir Konyaaltı var. Biz de sürekli olarak Konyaaltı halkının içinde olacağız” diye konuştu.

Belediyecilik alanındaki tecrübesine dikkati çeken Kotan, şöyle devam etti: “Ben belediyeciliği belediyede, başkanlığım sırasında öğrenmeyeceğim. Çünkü ben belediyecilikten geliyorum, belediyeciliği biliyorum. Belediyelerde bütün kademelerde görev yaptım. O yüzden belediyede çalışan arkadaşlarımın çalışma motivasyonlarını nasıl sağlayabileceğimi çok iyi biliyorum. Halkımızın da ne beklediğini çok iyi biliyorum. Onları dinleyen bir belediye başkanı olacağım.” 

SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI YAPILACAK

Konyaaltı’nın farklı mahallelerinden gelen mesajlara tek tek yanıt veren Kotan, “Konyaaltı halkıyla buluştuğumuz için bu taleplerin hepsini sahada duyuyor ve not alıyoruz. Programa gelen mesajların neredeyse tamamının notlarımızın arasında olmasından son derece mutlu olduğumu da ifade etmeliyim” dedi.

Konyaaltı’nın sahil kesimi, merkez ve kırsal olmak üzere üç bölüme ayrıldığının altını çizen Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, “Her bölge ilgili bir dosya oluşturuyoruz. Mesela merkezde kapalı bir yüzme havuzu talebi ile karşılaşırken, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar yollarının yapılmasını, tarıma ve hayvancılığa destek istiyor. Dolayısıyla her bölge için farklı çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Sokakta yaşayan hayvanlarla ilgili bir soru üzerine de Cem Kotan, kendisinin de bir hayvansever olduğunu ve şu anda hayvan haklarıyla ilgili faaliyet gösteren çeşitli derneklerle görüşmeler yaptıklarını anlattı. Hayvan hakları ve düzenlemelerin çok önemli bir konu olduğunu, belediyelerin tek başına karar almasının sorunlara yol açabileceğini söyleyen Cem Kotan, ilgili konularda hayvanseverler, sivil toplum örgütleri ve derneklerle bir çalıştay düzenleyeceklerini ve bu çalıştaydan çıkacak ortak kararı uygulamaya koyacaklarını dile getirdi.

CHP Konyaaltı İlçe Örgütü ile birlikte koordineli bir şekilde çalıştıklarını aktaran Kotan, “Partim benim her şeyim. İlçe Başkanım Demet Gündüz bu süreçte hep destek oldu, hep yanımda oldu. İlçe yöneticilerimiz, gençlik kollarımız, kadın kollarımızla bir bütünüz” dedi. Konyaaltı’nın ayrı bir güzelliği olduğunu vurgulayan Cem Kotan,  bu güzel ilçede çok güzel bir hikaye yazacaklarını söyledi.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.