PROF. DR. ÜMİT ÖZDAĞ VE SÖZDE İMAM HALİL KONAKÇI ARASINDAKİ DAVA SONUÇLANDI

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof.Dr.Ümit Özdağ ve garip söylemleriyle tepki çeken imam Halil Konakçı arasındaki dava sonuçlandı. 

29 Şubat 2024
PROF. DR. ÜMİT ÖZDAĞ VE SÖZDE İMAM HALİL KONAKÇI ARASINDAKİ DAVA SONUÇLANDI

 Halil Konakçı’nın bir sosyal medya paylaşımında, “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. ‘Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın’ tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar” şeklinde konuşmuştu.

 Prof. Dr. Ümit Özdağ, Konakçı’nın paylaşımına, "Referandum ile Türklüğü kanıtlanmış Hatay’ın çoğunluğu Arap diyerek BAAS rejiminin bile geri çektiği iddialara destek oluyor, ‘Hatay Fransızlarda kalsaydı da ezan Arapça okunsaydı’ diyor. Sen bir de Cezayirlilere anlat bunu. Ve bu Türk devleti ve Milletine düşman, Hz. Muhammed, Hz. Meryem ile evlenecek diyen adamı (lafın gelişi) 5 polis memuru koruyor. Oysa hak ettiği İstiklal Mahkemesinde yargılanmak” şeklinde tepki gösterdi.

 Halil Konakçı, Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın yukarıdaki paylaşımına istinaden açtığı 3 kuruşluk manevi tazminat davasını bugün görülen duruşmada kaybetti.

 Konuyla ilgili X (Twitter) hesabından açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Sevdagül Tunçer: “Sosyal medya fenomeni Halil Konakçı, Genel Başkanımızın bu Tweetinden ötürü açtığı 3 kuruş talepli manevi tazminat davasını bugün görülen duruşmada kaybetti. Kamuoyunun bilgisine sunarım.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.