CHP ADAYI CEM KOTAN: “BU BULUŞMALAR BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİMİZ YOLLARIN İLK ADIMI

Antalya Kent İzleme Platformu (AKİP) temsilcileri ile ilçenin sorun ve önerilerini ele alan CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, “Seçim sürecinde gerçekleşen bu buluşmalar birlikte yürüyeceğimiz yolların ilk adımı” dedi, 

01 Mart 2024
CHP ADAYI CEM KOTAN: “BU BULUŞMALAR BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİMİZ YOLLARIN İLK ADIMI

 

 Konyaaltı’nın katılımcı bir anlayışla ve ortak akılla yönetileceğini her platformda vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, Antalya Kent İzleme Platformu (AKİP)  temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmede, kent sorunları ve çözüm önerileri üzerine fikir alışverişi yapıldı, projeler anlatıldı.

-”YEREL YÖNETİMLER KAMUSAL ÇIKARDAN YANA OLMALI”
Görüşmenin başında AKİP adına hoşgeldiniz diyen Antalya Kent İzleme Platformu (AKİP) Sözcüsü Av. Mustafa Şahin, seçilmişlerin kendisine, kamusal değerlere ve dezavantajlı toplumsal kesimlere yabancılaşmaması gerektiğini ifade etti.
Yerel yönetimlerin, kamusal çıkarların ve toplumsal olandan yana karar almasının önemine değinen Mustafa Şahin, şunları söyledi: “Yerel yönetim zeminlerinde sorunlara neden olanların bir parçası olmadan mücadele vermenin, planlama ilkelerine bağlılığın, elbirliği içinde çözüm yolları geliştirmenin ve kent sakinlerinin canlı, cansız tarihsel, kültürel ve doğal ortamlarıyla birlikte yaşam alanları üzerinde söz sahibi olmalarının, kentsel düzenlemeleri ortak değerleri için sahiplenmeleri mümkün.”


 -SAHİL YÖNETİM PLANINDAN ULAŞIM SORUNUNA
 Antalya Kent İzleme Platformu (AKİP) temsilcileri, Cem Kotan ile görüşmede kentin rehabilitasyonu, yaşam alanlarının korunması, Konyaaltı Sahil Yönetim Planı yapılması ve uygulanmasına yönelik önerilerde bulundu.
Görüşmede sahildeki erozyon, deniz kirliliği, Konyaaltı’nın tarım karakterinin korunması ile ulaşım ve kent planı, sosyal imkanların genişletilmesi gibi konular da gündeme gelerek, bu konudaki öneriler ele alındı.


-KOTAN: “KATILIMCI BİR ANLAYIŞLA YÖNETİLECEK”
 
Konyaaltı’nın çok özel bir yer olduğunu, sahili ve kırsalı için titizlikle çalıştıklarını söyleyen CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, kentin doğal yapısının korunarak şehircilik ilkelerine bağlı kalınacağını açıkladı.
Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan, ayrıca sürdürülebilir projelerle, kent yaşamının konforunu artıracak, çocukların, gençlerin, yaşlıların yaşamlarını kolaylaştıracak uygulamalara yer vereceklerini dile getirdi.
 “Konyaaltı’nın katılımcı bir anlayışla yönetileceğini vurgulayan Cem Kotan, “Konyaaltı’na dair alınacak kararlarda meslek odalarına, akademisyenlere, sivil toplum kuruluşlarına danışacağız; halkın katılımıyla, ortak akılla kararlar alacağız. Seçim sürecinde gerçekleşen bu buluşmalar birlikte yürüyeceğimiz yolların ilk adımı” diye konuştu.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.